Breaking news

ektakto
A

Τον οδικό χάρτη για την άρση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού θα παρουσιάσει στις 11 σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από την 1η Μαϊου, ενώ σχετική αξιολόγηση και επανεξέταση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι «πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά», σημειώνοντας ότι η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν είναι υποχρεωτική και ούτε συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους

Σχετικά με το Πάσχα, σημείωσε ότι δε θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στα μέτρα από αυτό που ζούμε τώρα, καθώς ήδη δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί. 

Τέλος, ερωτηθείς για το αν οι πιστοί θα μπορούν να πάνε κανονικά στις εκκλησίες, ο γενικός γραμματέας αποκρίθηκε θετικά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις