Breaking news

γρίππη
A

Η άνοδος του κορονοιού οφείλεται κυρίως στην επικράτηση της Omicron 2 που εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει το 50% και σε ορισμένες περιοχές, όπως στην Κρήτη, ανέρχεται μέχρι και στο 60%. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, το ποσοστό αυτό στην επικράτεια ανερχόταν στο 24% από το 11% δύο εβδομάδες πριν. Τα νέα κρούσματα καθημερινά ξεπερνούν τα 23.000, καταγράφοντας αύξηση κατά 37% μέσα σε μία εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, ήπια ανοδική τάση διαπιστώνουν οι ειδικοί και στην επιδημία εποχικής γρίπης. 

«Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση. Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη" αναφέρεται σε ανακοινωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ. Μάλιστα, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Παστέρ αναμένουν τις επόμενες ημέρες αυξημένη δραστηριότητα των ιών της εποχικής γρίπης, σε ευθεία αντίθεση με οτι ίσχυε κατά τον Μάρτιο τα περασμένα έτη.

Υπενθυμίζεται πως η εποχική γρίπη εμφανίζεται συνήθως κάθε Ιανουάριο και κορυφώνεται κατά το δίμηνο Φεβρουαρίου -Μαρτίου. Κατά την περίοδο 2020 - 2021 και 2021-2022 δεν είχε καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα γρίπης. Ο εφετινός Μάρτιος θα χαρακτηριστεί από την όψιμη εμφάνιση της επιδημίας γρίπης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις