Breaking news

sxoleio
A

Ο δήμαρχος της πόλης του Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος απευθύνθηκε σε θεσμούς και φορείς προκειμένου να περιορίσει την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, με το αναγκαστικό κλείσιμο των σχολείων. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δήμαρχος έστειλε αναλυτική επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας μεταξύ άλλων αποδεκτών επαναλαμβάνοντας την ανάγκη της απόφασης για το κλείσιμο των σχολείων στα οποία και παρατηρείται η συνεχόμενη αύξηση κρουσμάτων.

Ειδικότερα ο ίδιος δήλωσε ότι « Φαίνεται πως το θεσμικό πλαίσιο του ποσοστού 50% + 1, που έχει μπει ως το όριο για το κλείσιμο ενός τμήματος ή μιας σχολικής μονάδας, θα είναι καταστροφικό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γεμίσουν όλα τα σχολεία κορονοϊό για να δράσουμε. Θα φτιάξουμε δηλαδή δεξαμενές διάδοσης αυτής της καταστροφής; » σύμφωνα με το ilialive.gr και πρόσθεσε πως « Υπάρχουν σχολεία που εκπέμπουν SOS. Οι καθηγητές απαντούν με διαμαρτυρίες και οι μαθητές με καταλήψεις, ενώ οι γονείς και η κοινωνία ανησυχούν ». 

Έπειτα έκλεισε λέγοντας « Είμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ μιας δραστικής παρέμβασης της πολιτείας ώστε να αποτραπεί το διαφαινόμενο και επερχόμενο κακό ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις