CLOSE

Breaking news

βροχή
A

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας. Σύμφωνα με το δελτίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

Τι ώρα θα βρέξει στην Αττική

Στην Αττική σήμερα θα υπάρχουν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 με 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo τα έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στην πρωτεύουσα και κυρίως στα βόρεια προάστια, από τις 15:00 το μεσημέρι και μετά. 

Ο καιρός σήμερα στα βόρεια προάστια
Ο καιρός σήμερα στα βόρεια προάστια

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και στις Σποράδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή 

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με το άρθρο του proson, άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και την κεντρική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2021, άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στο Ιόνιο και το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) καθώς και στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά και νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2021, στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις