CLOSE

Breaking news

«Βούλιαξε η Αττική από την κακοκαιρία Atena: Πότε θα «χτυπήσει» σήμερα
A

Η κακοκαιρία Atena έφερε πλημμύρες στους δρόμους του Γαλατσίου, της Κυψέλης, των Άνω Πατησίων και των Αμπελοκήπων, με τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου να μαρτυρούν το μέγεθος της κατάστασης.

Τις απογευματινές ώρες τις Τρίτης, ΙΧ υπέστησαν ζημιές από φερτά υλικά που έφερε χείμαρρος από την καταιγίδα. Η Πυροσβεστική στην Αττική δέχθηκε συνολικά 100 κλήσεις για παροχή βοήθειας, οι 66 από τις οποίες αφορούσαν άντληση υδάτων, 12 για κοπές δέντρων και για άτομα που εγκλωβίστηκαν μέσα σε ασανσέρ.

Στην οδό Αχαΐας στους Αμπελόκηπους ο δρόμος μετατράπηκε σε ένα σταυροδρόμι χειμάρρων, ενώ ταξί παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να κυλάει και να κατεβαίνει το δρόμο. Παράλληλα, το 18ο Δημοτικό της περιοχής φαίνεται πως γέμισε με νερά στο προαύλιο.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, ήχησε και το 112 σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε την αναβολή του αγιασμού στα σχολεία όλων των βαθμίδων και την μεταφορά του για την Πέμπτη.

Έπεσαν πάνω από 19.000 κεραυνοί στην Αττική

Το βράδυ της Τρίτης, η έντονη κεραυνική δραστηριότητα που έφερε η κακοκαιρία Atena φώτιζε τον νυχτερινό ουρανό, κάνοντας πολλούς από τους πολίτες να βγάλουν τα κινητά τους τηλέφωνα και να καταγράψουν το θέαμα. 

Σύμφωνα με το meteo.gr, μέχρι και μετά τις 23:00 καταγράφηκαν 19.238 κεραυνοί εν μέσω της κακοκαιρίας.

Έπεσαν πάνω από 19.000 κεραυνοί στην Αττική
meteo.gr

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Καταιγίδες και σήμερα

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα επικαιροποιείται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Η κακοκαιρία Atena που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αναλυτικά:

  • Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου (Θάσο, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιο και Λήμνο).
  • Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες και κατά περιόδους θα είναι έντονες.

Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σήμερα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις