Breaking news

pistopoiitiko_emvoliasmou
A

Πρόσφατα ο τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης άλλαξε. Οι εμβολιασμένοι πρέπει πλέον να έχουν θετικό rapid test για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται θετικό μοριακό έλεγχο PCR για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.


Ως σήμερα Κυριακή 6η Φεβρουαρίου, όλοι όσοι ταξίδευαν προς την Ελλάδα, έπρεπε να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ που έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών ή να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε rapid test 24 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ωστόσο από αύριο Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό –έχει ισχύ 9 μηνών– δεν θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε: θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα. 

Σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ ανέφερε πως «από τη Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα, για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ».

Να θυμίσουμε επίσης ότι από αύριο ακυρώνονται τα πιστοποιητικά 300.000 ενηλίκων που δεν έκαναν την τρίτη δόση. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ, πλέον θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Διαβάστε εδώ περισσότερα

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις