Breaking news

ΕΦΚΑ
A

Μία μακάβρια και όμως αληθινή είδηση γνωστοποιήθηκε, αναφορικά με μία ηλικιωμένη η οποία βρίσκεται χωρίς σύνταξη, φάρμακα και πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς ενώ η ίδια είναι εν ζωή, το σύστημα του ΕΦΚΑ, την έχει καταγεγραμμένη ως «θανούσα».

Συγκεκριμένα, την είδηση έκανε γνωστή στον ΣΚΑΪ, ο γιός της γυναίκας,  Δημήτρης Μαραγκός, εξηγώντας ότι η μητέρα του, σύμφωνα με το σύστημα του ΕΦΚΑ, έχει αποβιώσει.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαραγκός, η μητέρα του πήγε να γράψει φάρμακα στη γιατρό της, όμως η πρόσβαση στο σύστημα ήταν κλειστή, καθώς φαινόταν ότι απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο. 

Έπειτα, η γυναίκα μαζί με τον γιο της πήγαν στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Αιγάλεω, όπου οι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν στην παρουσία της τον υποτιθέμενο «θάνατό» της.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, το περιστατικό προέκυψε, όταν μία αλλοδαπή γυναίκα η οποία είχε δηλωθεί με ψεύτικο διαβατήριο και χρησιμοποιούσε τον ΑΜΚΑ, της μητέρας του κ. Μαραγκού.

Όπως είπε ο ίδιος «Το ληξιαρχείο της Καβάλας έδωσε τον ΑΜΚΑ τη μητέρας μου και έπειτα την έβγαλαν… νεκρή», ενώ τον Αύγουστο της είχε κοπεί η σύνταξη.

Αναφορικά με το περιστατικό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης τοποθετήθηκε αναφέροντας ότι, «Στο μητρώο υπήρξε προφανώς εκ παραδρομής από κάποιο ληξιαρχείο η ενημέρωση για τον θάνατο της καταγγέλλουσας σε λάθος ΑΜΚΑ».

Η ενημέρωση που είχε ο ίδιος αναφέρει ότι, «Απεβίωσε μία γυναίκα με το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο, το ίδιο όνομα πατρός και λίγα διαφορετικά ψηφία στον ΑΜΚΑ».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ διαβεβαίωσε ότι «Το πρόβλημα με την σύνταξή θα αποκατασταθεί» και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση είναι «Αναγκαία η επικαιροποίηση των στοιχείων».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις