Breaking news

INTIME NEWS
A

Εκκενώνονται οι περιοχές Καραμπά και Αγχιάλου λόγω των εκρήξεων που σημειώνονται σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ύφεση παρουσιάζει το μέτωπο στη Λαμία, ενώ μάχη δίνουν με τις αναζωπυρώσεις οι πυροσβέστες σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο ενώ σε εξέλιξη είναι δύο πύρινα μέτωπα στην Πρέβεζα.

Ειδικότερα, εκκενώνονται οι περιοχές Καραμπά και Αγχιάλου λόγω των εκρήξεων που σημειώνονται σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα που εστάλη από το 112 στις 8:05 αναφέρει: «Εκκενώστε την περιοχή των εκρήξεων Καραμπά και Αγχιάλου σε απόσταση 3 χιλιομετρων. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Συνεχείς είναι οι εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο. Λόγω του ωστικού κύματος, υπάρχουν υλικές ζημιές, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για αποθήκες πυρομαχικών της Αεροπορίας στις Μικροθήβες. Σημειώνεται πως το στρατιωτικό, καθώς και το πολιτικό αεροδρόμιο, βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο. Άνθρωποι μπαίνουν σε φουσκωτά για να φύγουν δια θαλάσσης, από τη Νέα Αγχίαλο. Νωρίτερα Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των περιοχών Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανίδιά, Μάραθος, Κριθαριά, Σωρός, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος Βόλου ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 ώστε να εκκενώσουν τις συγκεκριμένες κοινότητες και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Εξαιτίας των ανέμων έχει σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μεγάλη Βελανιδιά παρά τη μάχη που δίνουν στην περιοχή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά στη Ρόδο 

Το υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας με μήνυμα του από το σύστημα 112 ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι, για την άρση του κινδύνου λόγω πυρκαγιών.

Οι περιοχές αυτές λόγω της πυρκαγιάς τις προηγούμενες μέρες είχε αποφασιστεί να εκκενωθούν. Οι κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να επιστρέψουν στις εν λόγω περιοχές.

Παρόμοιο μήνυμα στάλθηκε και χθες για τις περιοχές Λίνδο, Κάλαθο και Πεύκους. Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Βάτι, Προφύλια και Ιεράς Μονής Θάρρι και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι υπόλοιπες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται.

Παράλληλα, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό τους.

Φωτιά στη Λαμία 

Τρεις ώρες κράτησε η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να περιορίσουν τις φλόγες που προέκυψαν από αναζωπύρωση στο βόρειο τμήμα της χθεσινής πυρκαγιάς στη Λαμία.

Την λύση την έδωσαν οι συνεχείς πτήσεις από δύο αεροσκάφη που συμπληρώθηκαν με ένα ελικόπτερο, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, τα χωματουργικά μηχανήματα και τις υδροφόρες που διατέθηκαν από τον δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς - και μαζί τους οι εθελοντές που με ένα κλαδί στα χέρια προχωρούσαν για να σβήσουν τις φλόγες.

Αρχικά περιόρισαν το ένα μέτωπο που κινούνταν προς το Κάστρο της Λαμίας από την βόρεια πλευρά και στη συνέχεια το δεύτερο μέτωπο που κινούνταν προς κατοικημένη περιοχή. Οχήματα της αστυνομίας με μεγάφωνα καλούσαν τους πολίτες που έμειναν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ δύο φορές απεστάλη μήνυμα από το 112 που καλούσε τους πολίτες του Αφανού να φύγουν από την περιοχή και να κατατεθούν προς Δομοκό. Τέλος, με φροντίδα του δήμου άδειασε πολύ γρήγορα και το κολυμβητήριο Λαμίας και απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας τα μικρά παιδιά που βρίσκονταν εκεί.

Φωτιά στην Πρέβεζα

Σε εξέλιξη βρίσκονται, αυτή την ώρα, δύο νέα μέτωπα φωτιάς στην Πρέβεζα, και συγκεκριμένα στην Παντάνασσα και Ρωμιά Φιλιππιάδας του δήμου Ζηρού.

Στο σημείο υπάρχουν ήδη ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες και ενισχύονται συνεχώς. Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη συνδράμουν στις επιχειρήσεις. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία του onprevezanews.gr, οι καπνοί είναι ορατοί από το κέντρο της Φιλιππιάδας.

Φωτιά στην Κάρυστο

Αναζωπυρώσεις επίσης αντιμετωπίζονται από ισχυρές επείγεις δυνάμεις στη βορειοανατολική πλευρά της Καρύστου Ευβοίας ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Βασίλειο και Λινάρι ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 ελικόπτερα.

Υπο έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στην Κύμη Ευβοίας. Στον Δομοκό και στην Τιθορέα Φθιώτιδας οι πυρκαγιές έχουν περιοριστεί.

Φωτιά στην Κέρκυρα

Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στη βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας, μέχρι στιγμής ελέγχονται και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 3 ελικόπτερα

Αίτημα να κηρυχθεί το βόρειο τμήμα του νησιού σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κατέθεσε ο δήμος. Το ενδιαφέρον το πρωί επικεντρώθηκε στις περιοχές του Λαυκίου και του Αγίου Μαρτίνου, όπου τελικά οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις