Breaking news

INTIME NEWS
A

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Μαγνησία, ενώ άρχισαν να ακούγονται πολλαπλές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο. Λόγω του ωστικού κύματος, υπάρχουν υλικές ζημιές, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για αποθήκες πυρομαχικών της Αεροπορίας στις Μικροθήβες. Σημειώνεται πως το στρατιωτικό, καθώς και το πολιτικό αεροδρόμιο, βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο.

Άνθρωποι μπαίνουν σε φουσκωτά για να φύγουν δια θαλάσσης, από τη Νέα Αγχίαλο. Νωρίτερα Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των περιοχών Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανίδιά, Μάραθος, Κριθαριά, Σωρός, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος Βόλου ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 ώστε να εκκενώσουν τις συγκεκριμένες κοινότητες και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Εξαιτίας των ανέμων έχει σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μεγάλη Βελανιδιά παρά τη μάχη που δίνουν στην περιοχή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παράλληλα, η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και κατευθύνεται προς το Καστράκι και τις Μικροθήβες, όπου επίσης σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στο Σέσκλο, ανατολικά προς νοτιοανατολικά του χωριού και χαράσσεται μεγάλη ζώνη πυροπροστασίας και άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην προχωρήσει η φωτιά προς τον οικισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες στη Μαγνησία. Μία γυναίκα απανθρακώθηκε σε τροχόσπιτο, ενώ ένας κτηνοτρόφος, που προσπαθούσε να σώσει τα ζώα του, βρήκε τραγικό θάνατο.

Στο μεταξύ, αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που βρίσκονταν σε ύφεση στα βόρεια της Λαμίας και το μέτωπο που σχηματίστηκε κινείται προς τις περιοχές Αμφιθέα και Πουρναράκι.

Κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών Λαμίας έλαβαν μήνυμα από το 112 το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Δομοκό.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και 2 αεροσκάφη, έχουν μεταφερθεί χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς, μαζί με υδροφόρες ωστόσο όμως η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή με πυκνό πουρνάρι και κέδρο, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Δύο αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας κάνουν συνεχώς βολές πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά οριοθετήθηκε από χθες στις 20:00 και μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχαν σημειωθεί αναζωπυρώσεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις