Breaking news

INTIME NEWS
A

Σε πύρινο κλοιό είναι η χώρα με την εκδήλωση πυρκαγιών σε Χαλκιδική και Τανάγρα Βοιωτίας, μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Μαγνησία, ενώ σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο.

Στη Μαγνησία, εκκενώνονται οι περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 προκειμένου να εκκενώσουν τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βόλο. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια εκκενώστε τώρα προς Βόλο. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Δύσκολη είναι η σημερινή ημέρα με δυνατούς ανέμους και μεγάλες αναζωπυρώσεις στις περιοχές της Νέας Αγχιάλου, Μάραθου, Κριθαριάς με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Χωρίς ρεύμα Βελεστίνο και Άγιος Γεώργιος

Εν τω μεταξύ, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, που έχει διακοπεί στο Βελεστίνο, τον Άγιο Γεώργιο Φερών, το Σέσκλο και σε άλλες περιοχές, ενώ υπάρχει έλλειψη νερού σε όλες τις καμένες περιοχές όπως και σε πολλές συνοικίες του Βόλου. Δεν είχαν περάσει ούτε 6 ώρες από τον έλεγχο της φωτιάς στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου, που έσβησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές  και τα ξημερώματα οι διευθυντές εργοστασίων κάλεσαν τους υπαλλήλους τους για να δουλέψουν σε μια περιοχή που βρίσκεται σε επιφυλακή για αναζοπυρώσεις.

Σύμφωνα με το gegonota.news, τα μεγάλα εργοστάσια είναι κλειστά έχοντας σε επιφυλακή τις εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης, αλλά άλλες βιομηχανίες έβγαλαν το πρωί λεωφορεία για να μεταφέρουν τους εργαζόμενους για δουλειά, όταν δίπλα υπάρχουν αποκαϊδια .Χθες από το υπουργείο Εργασίας δεν εκδόθηκε απόφαση αλλά έγινε έκκληση να μείνουν κλειστά τα εργοστάσια ώστε να μην κινδυνέψει κανείς από τυχόν νέα εκδήλωση φωτιάς, αλλά και από την εισπνοή διοξινών.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της φωτιάς στην Μαγνησία, έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι σήμερα το απόγευμα. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα 45χρονο βοσκό που εντοπίσθηκε απανθρακωμένος στον Άγιο Γεώργιο Μαγνησίας και μία ηλικιωμένη που βρέθηκε νεκρή στον Πλάτανο Αλμυρού.

Φωτιά στη Ρόδο 

Αρκετές είναι και σήμερα οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς της Ρόδου οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίζονται με επιτυχία από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές.

Παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα τουλάχιστον μέτωπα έχουν κοπάσει, εν τούτοις, στην περιοχή Βατίου, του Ασκληπειού, των Λαέρμων και κοντά στην Ιερά μονή Θάρρι, παρουσιάζονται συχνές αναζωπυρώσεις με τις οποίες τα πεζοπόρα τμήματα, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που βρίσκονται στο πεδίο της φωτιάς, να δίνουν διαρκή μάχη προκειμένου να τα θέσουν υπό έλεγχο.

Στο νησί επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό τους. Νωρίτερα σημειώθηκαν και νέες αναζωπυρώσεις κοντά στο Βάτι (στο κομμάτι προς Μεσσαναγρό) καθώς επίσης και προς το εκκλησάκι του Ταξιάρχη οι οποίες αντιμετωπίστηκαν εκ νέου από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονται στην περιοχή.

Φωτιά στην Κέρκυρα

Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται στη βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας, μέχρι στιγμής ελέγχονται και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 3 ελικόπτερα

Αίτημα να κηρυχθεί το βόρειο τμήμα του νησιού σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κατέθεσε ο δήμος. Το ενδιαφέρον το πρωί επικεντρώθηκε στις περιοχές του Λαυκίου και του Αγίου Μαρτίνου, όπου τελικά οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται.

Φωτιά στην Κάρυστο

Αναζωπυρώσεις επίσης αντιμετωπίζονται από ισχυρές επείγεις δυνάμεις στη βορειοανατολική πλευρά της Καρύστου Ευβοίας ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Βασίλειο και Λινάρι ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 ελικόπτερα.

Υπο έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στην Κύμη Ευβοίας. Στον Δομοκό και στην Τιθορέα Φθιώτιδας οι πυρκαγιές έχουν περιοριστεί.

Φωτιά στην Τανάγρα Βοιωτίας και τη Χαλκιδική

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.25 σε αγροτοδασική έκταση και καίει ελιές και πουρνάρια. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί μέχρι στιγμής 38 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Υπο μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Άγιο Νικόλαο στη Χαλκιδική. Καίει χορτολιβαδική έκταση μεταξύ Μεταμόρφωσης και Νικήτης στη Σιθωνία. Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβεστικά από τη Βουλγαρία, με 10 άτομα. Επίσης, επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα. Προς το παρόν, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις