Breaking news

INTIME NEWS
A

Αγνοείται 45χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Μαγνησίας, την ώρα που μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο και κατευθύνεται προς την ΒΙΠΕ, λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή και αλλάζουν διαρκώς φορά.

Ο 45χρονος κατεγράφη από την ΕΡΤ να φωνάζει για τα ζώα του και πήγε να τα σώσει χωρίς καμία προφύλαξη. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή μια μπουλντόζα μπήκε στο ποιμνιοστάσιο για να βοηθήσει.

Στη συνέχεια, το συνεργείο έφυγε από την περιοχή, λόγω της πυρκαγιάς που πλησίασε απειλητικά και σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, έκτοτε τα ίχνη του 45χρονου αγνοούνται.

Πριν από λίγη ώρα, μέσω του 112, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των οικισμών Δίμηνι και Παλιούρι, όπως και της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου. Νωρίτερα, οι κάτοικοι των περιοχών Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιος Γεώργιος Φερών είχαν κληθεί να είναι σε ετοιμότητα, λόγω της φωτιάς, μέσω μηνύματος από το 112. Στη συνέχεια, κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση του χωριού Σέσκλο. 

Επιπλέον, εστάλη μήνυμα από το 112 προς όσους βρίσκονται στην περιοχή, με τη σύσταση να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους, προκειμένου να προφυλαχθούν από τον καπνό. «Εξελίσσεται μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Βελεστίνου. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα», ανέφερε το μήνυμα. 

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στη Λαμία

Υπενθυμίζεται ότι στις φλόγες παραδόθηκαν αποθήκη και δύο σπίτια στην περιοχή του Αφανού στην πόλης της Λαμίας, με τη φωτιά να εξαπλώνεται στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Την ίδια ώρα, εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της πόλης και να κινηθούν προς το κέντρο και νότια της Λαμίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας εκκενώστε τώρα προς το κέντρο και νότια της Λαμίας. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Φωτιά τον Βαρνάβα Αττικής 

Νωρίτερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σε ύπαιθρο στον Βαρνάβα Αττικής, την ώρα που μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα σε Βελεστίνο και Λαμία.

Στο σημείο έχουν φτάσει επτά οχήματα της Πυροσβεστικής και 14 πυροσβέστες, αλλά και εθελοντές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις