Breaking news

INTIME NEWS
A

Χάος επικρατεί στη χώρα, με φωτιές που ξέσπασαν σε Βελεστίνο και Λαμία, τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο και Κέρκυρα μαίνονται ανεξέλεγκτα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στην Κάρυστο. Λόγω των ισχυρών ανέμων που υπάρχουν στη χώρα, αναμένεται μία ακόμα δύσκολη νύχτα.

Λόγω της φωτιάς στην Μαγνησία, έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι σήμερα το απόγευμα. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα 45χρονο βοσκό που εντοπίσθηκε απανθρακωμένος στον Άγιο Γεώργιο Μαγνησίας και μία ηλικιωμένη που βρέθηκε νεκρή στον Πλάτανο Αλμυρού.

Πάντως, και για αύριο, Πέμπτη, παραμένει ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας της Κεντρικής Μακεδονίας και στα Ιόνια Νησιά ενώ πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην υπόλοιπη χώρα. Αναμένονται πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο Βελεστίνο Μαγνησίας, όπου η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 που ενημέρωσε τους κατοίκους των οικισμών Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών για την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και αν απαιτηθεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Στη συνέχεια, εκδόθηκε νεότερο μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής περιοχής του Βόλου, προς την πόλη του Βόλου. Πριν από λίγο εκδόθηκε ακόμη ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης του Βόλου προκειμένου να προστατευτούν από τους καπνούς της πυρκαγιάς. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Επίσης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κάστρο Φθιώτιδας έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του βόρειου τμήματος της Λαμίας προς το κέντρο και νότια της πόλης. Πριν από λίγα λεπτά εκδόθηκε νεότερο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών, Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα. Για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ομοίως και στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Κρόκιο Αλμυρού Μαγνησίας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού Φθιώτιδας.

Στις φλόγες παραδόθηκαν αποθήκη και δύο σπίτια στην περιοχή του Αφανού στην πόλης της Λαμίας, με τη φωτιά να εξαπλώνεται στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Φωτιά στη Ρόδο

Στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, όπου υπάρχουν μέτωπα λόγω αναζωπυρώσεων, δίνεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου. Συγκεκριμένα, ένα μέτωπο της φωτιάς είναι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση ανατολικά προς Ασκληπειό, το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στο βουνό απέναντι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση προς το χωριό Μεσαναγρός και υπάρχει και τρίτο μέτωπο προς το χωριό Λαχανιά.

Και στα τρία μέτωπα δίνονται μάχες προκειμένου να περιοριστούν από πυροσβέστες και εθελοντές ενώ συνέδραμαν στη μάχη αυτή μέχρι και πριν από λίγο τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναζωπυρώσεις και την περιοχή των Απολλώνων, όπου και αντιμετωπίζονται με αντιπυρικές ζώνες και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο προκειμένου να περιοριστούν.

Φωτιά στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, επίσης οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν εχθές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού ήταν πολλές. Χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί τέσσερις φορές το 112 για εκκένωση οικισμών. Μια ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Παύλος.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα συμπεριλαμβανομένων και 50 πυροσβεστών με 15 οχήματα από Βουλγαρία, ενώ από αέρος περιοδικά επιχειρούν 1 αεροσκάφος και 4 ελικόπτερα. Ωστόσο, στην Κέρκυρα εκκενώθηκαν ήδη λόγω του πύρινου μετώπου τέσσερις οικισμοί και απομακρύνθηκαν αρκετά άτομα από τα σπίτια τους.

Πάντως, οι τοπικοί φορείς του νησιού έκαναν ανοιχτά λόγο για εμπρησμό, καθώς - όπως είπαν - οι φωτιές δεν μπαίνουν τυχαία. Γι' αυτό και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ βρίσκονται στο νησί και κάνουν έρευνες για τη φωτιά.

Φωτιά στην Κάρυστο

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στην Κάρυστο, αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με το evima, η αναζωπύρωση είναι στο τρίτο μέτωπο και κινείται προς το χωριό Αντιά.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις