Breaking news

βροχή
A

Νέο έκτακτο δελτίο αναμένεται να εκδώσει σε λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τα έντονα φαινόμενα θα σαρώσουν τη χώρα κυρίως την Τετάρτη, ενώ οι μετεωρολόγοι έχουν ήδη προειδοποιήσει για διήμερη κακοκαιρία μέχρι και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, το νέο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ θα αφορά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων στην επικράτεια τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, η κακοκαιρία πήρε το όνομα «Άριελ».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγου του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, «Χιόνια στην Πάρνηθα δεν θα έχουμε, οι νοτιάδες δεν θα ρίξουν τον υδράργυρο στις κεντρικές και νότιες περιοχές. Σήμερα θα έχουμε ανάπαυλα πράγματι, μέχρι απόψε το βράδυ αργά νέο βαρομετρικό χαμηλό μας φέρνει νέες βροχές και καταιγίδες. Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με ασθενείς ανέμους.

Αύριο βροχές και καταιγίδες πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές. Ισχυρότερες θα είναι στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική, νότια και ανατολική Πελοπόννησο, τον Σαρωνικό, την Αττική, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και την Πιερία. Από τα νότια θα ανεβαίνουν προς τα πάνω.

Χιόνια θα έχουμε στα βουνά της βόρειας χώρας από τα 1.500-1.600 υψόμετρο».

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε πως: «Επιμένει και σήμερα ο άστατος καιρός με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας να μας απασχολεί από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το διάστημα Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή πρωί, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται και από θυελλώδεις ανέμους. Για την Αττική, σήμερα, η Τρίτη ξεκινά με συννεφιές, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το απόγευμα και στη συνέχεια επιμένει ο βοριάς με τοπικά ισχυρές εντάσεις. Μας τα χαλάει ο καιρός από Τετάρτη. Έρχεται οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που θα απασχολήσει τη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες μέχρι και την Πέμπτη. Θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού από Παρασκευή και στη συνέχεια».

Όπως έγραψε χθες στο Facebook, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αττική: «Τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές - καταιγίδες - χαλάζι - ισχυρούς κεραυνούς) αναμένονται στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, στη Πελοπόννησο με έμφαση τα δυτικά και περισσότερο τα ανατολικά και νότια παράλια, στη Στερεά με έμφαση το κεντρικό και περισσότερο το ανατολικό τμήμα της συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία - Σποράδες, στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία - Θράκη καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις