Breaking news

σπίτια_πόλη_πολυκατοικίες
A

Έκταση εξακολουθεί να παίρνει το πρόβλημα των χιλιάδων θέσεων πάρκινγκ σε πολυκατοικίες, οι οποίες μένουν ξεκρέμαστες και αποτελούν απειλή για τους ιδιοκτήτες τους, καθώς κινδυνεύουν να τις χάσουν.

Το εν λόγω πρόβλημα μπορεί να «τρέχει» εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες, όμως εξακολουθεί να μένει ανοιχτό και δείχνει αβέβαιο για το μέλλον των θέσεων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» το ζήτημα αφορά τους χώρους στάθμευσης πιλοτής παλιών πολυκατοικιών, οι οποίες σύμφωνα με σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου κρίθηκαν άκυρες καθώς είχαν συσταθεί ως ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες στον ανοιχτό χώρο πιλοτής πολυκατοικίας.

Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνουν στον αέρα και να μην κλείνουν τα χιλιοστά του οικοπέδου στο Κτηματολόγιο, πυροδοτώντας εντάσεις μεταξύ των συνιδιοκτητών.

Η πιθανή πρόταση λύσης στο πρόβλημα

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), το πρόβλημα κτηματογράφησης θέσεων στις παλιές πολυκατοικίες είναι ακόμη ενεργό. 

Τα συγκεκριμένα ακίνητα χάνουν την αξία τους επειδή δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση προς τον νέο αγοραστή, καθώς και της θέσης στάθμευσης που αντιστοιχεί στο διαμέριμα που τίθεται προς πώληση.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, θα πρέπει να επιτραπεί στον ιδιοκτήτη χώρου κύριας χρήσης στην πολυκατοικία να προβεί σε μονομερή τροποποιήση της οριζόντιας ιδιοκτησίας του, προσθέτοντας τα χιλιοστά της θέσης στάθμευσης στην ιδιοκτησία του και καθιστώντας τη θέση ως παράρτημα αποκλειστικής χρήσης του κάθε ιδιοκτήτη.

Καταληκτικά τονίζεται ότι θα πρέπει να γίνεται διόρθωση στα κτηματογραφικά φύλλα με απλή διαδικασία διόρθωσης σφάλματος, χωρίς ανάγκη προσφυγής στον κτηματολογικό δικαστή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις