Breaking news

hiv
A

Με  αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS  θυμόμαστε 5 σπουδαίους και ταλαντούχους ανθρώπους που οι θάνατοί τους συγκλόνισαν τον κόσμο. Άνθρωποι με χιλιάδες θαυμαστές που και μόνο στο άκουσμα πως νοσούν από AIDS συγκλονίστηκαν. «Αστέρια» που έχασαν την μάχη με τον ιό του HIV.

  1. Ροκ Χάτσον: 1925 – 1985

Η Αμερική αλλά και ολόκληρος ο κόσμος σοκάρετε. Ο Ροκ Χάτσον ήταν φορέας του AIDS. Η ασθένεια διαγνώστηκε το 1985 και λίγους μήνες αργότερα νόσησε. Ο Ροκ Χάτσον, ο αστέρας του Κινηματογράφου που λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος από τις γυναίκες ανά τον κόσμο έφυγε λίγους μόλις μήνες μετα την διάγνωση στις 2/10/1985 λίγο πριν κλείσει τα 60 του χρονιά. Στην κηδεία . Η καλή του φίλη, Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Ντόρις Νταίη, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Ο θάνατος του ειδώλου της Μεγάλης Οθόνης στα μέσα της δεκαετίας του 1980 προκάλεσε το πρώτο παγκόσμιο σοκ για τον ιό, που εκείνη την εποχή αποτελούσε ένα μεγάλο ταμπού. Παρόλα αυτά ο θάνατός του αποτέλεσε το έναυσμα για τους διάσημους να μιλούν ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους.

hantson
  1. Μπίλι Μπο: 1954 – 1987

Γεννημένος ως Βασίλης Κουρκουμέλης ήταν Έλληνας σχεδιαστής μόδας, ο διασημότερος στην εποχή του. Έγινε γνωστός εκτός από το μοναδικό του ταλέντο και τις καλόγουστες δημιουργίες του και για την απαράμιλλη ομορφιά του. Το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν η δημιουργία καταστήματος στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Έφυγε χτυπημένος από την νόσο του AIDS στις 13/6/1987 σε ηλικία μόλις 33 ετών. Η ασθένεια και ο θάνατός του προκάλεσαν επιπλέον αίσθηση μιας και ήταν ο πρώτος Έλληνας που έγινε γνωστό ότι νόσησε και πέθανε από HIV την περίοδο που η επιδημία του AIDS ήταν τότε ακόμα στην αρχή της στην Ελλάδα.

bo
  1. Φρέντι Μέρκιουρι: 1946 – 1991

Είναι ίσως ο διασημότερος ροκ σταρ και μια από τις πιο μοναδικές φωνές παγκόσμιος, που «έχασε» την μάχη με τον AIDS. Ο τραγουδιστής των Queen που είχε γίνει κατά τη διάρκεια της καριέρας του το σύμβολο της εκκεντρικότητας, υποδέχθηκε τον θάνατό του στις 24 Νοεμβρίου του 1991, φορώντας νυφικό. Η διάγνωση του έγινε το 1987 όμως ο ίδιος το κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό. Είτε ως frontman των Queen, είτε αυτόνομα πάνω και κάτω από την σκηνή, ο Φρέντι Μέρκιουρι ήταν ο απόλυτος σταρ. Έφυγε από την ζωή τον Νοέμβριο του 1991 σε ηλικία μόλις 45 ετών.

  1. freddie
    Ρούντολφ Νουρέγιεφ: 1938-1993

Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ίσως ο μεγαλύτερος Χορευτής και ένα από πιο σπουδαία ταλέντα που γεννήθηκαν ποτέ, ήταν ένα από τα διασημότερα θύματα του ιού HIV. O ίδιος αποτέλεσε μία παγκόσμια χορευτική ιδιοφυΐα, αλλάζοντας το τοπίο στο μπαλέτο και στην εξέλιξη του χορού κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Το 1984 ο Νουρέγιεφ ήρθε αντιμέτωπος με το AIDS. Παρόλο που και ο ίδιος ήταν φορέας, δεν είχε για αρκετά χρόνια νοσήσει από τον ιό και τίποτε στην εικόνα του δεν έδειχνε ότι ήταν άρρωστος. Αυτό θα άλλαζε το καλοκαίρι του ‘91 όπου η υγεία του θα κλονιζόταν σημαντικά και οι φήμες που οργίαζαν για χρόνια, πλέον θα επιβεβαιώνονταν. Ο μοναδικός αυτός χορευτής έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιανουαρίου του 1993 στο Παρίσι.

nureyev
  1. Αντονι Πέρκινς: 1932-1992

Ο Άντονι Πέρκινς ήταν για πολλούς ένας πολύ σεμνός και ντροπαλός ηθοποιός ο οποίος έμελλε να μείνει  στη μνήμη όλων σαν Νόρμαν Μπέιτς στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στο μεγαλύτερο θρίλερ των εποχών «Ψυχώ» ενώ για το ελληνικό κοινό θα έμενε γνωστός ως συμπρωταγωνιστή της Μελίνας Μερκούρη στην ταινία «Φαίδρα». Το τέλος του θα ήταν τραγικό, καθώς πέθανε από τον ιό του AIDS το 1992 σε ηλικία 60 ετών

perkins
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις