Breaking news

covid koronoios
A

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ενώ τα πιο κοινά συμπτώματα της Long Covid περιλαμβάνουν απώλεια όσφρησης, δύσπνοια και πόνο στο στήθος, άλλα περιλαμβάνουν αμνησία, τριχόπτωση, στυτική δυσλειτουργία, παραισθήσεις, αδυναμία εκτέλεσης γνωστών κινήσεων ή εντολών, ακράτεια εντέρου και πρήξιμο των άκρων.

Τα πρότυπα των συμπτωμάτων έτειναν να ομαδοποιούνται σε αναπνευστικά συμπτώματα, ψυχική υγεία και γνωστικά προβλήματα, και στη συνέχεια σε ένα ευρύτερο φάσμα συμπτωμάτων.

Εκτός από το ότι εντόπισαν ένα ευρύτερο σύνολο συμπτωμάτων, οι ερευνητές εντόπισαν επίσης βασικές ομάδες και συμπεριφορές που θέτουν τους ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν long Covid.

Όπως αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα , ένα ρεκόρ δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζεται ότι πάσχουν από μακρά Covid, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Περίπου το 3,1 τοις εκατό του βρετανικού πληθυσμού υποφέρει από συμπτώματα που επιμένουν για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες μετά τη μόλυνση του Covid-19.

Περίπου 376.000 άνθρωποι που κόλλησαν για πρώτη φορά Covid-19 στην αρχή της πανδημίας ανέφεραν συμπτώματα που διαρκούν τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες, οι νεότεροι και όσοι ανήκουν σε συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν Long Covid.

Καπνιστές, άτομα υπέρβαρα ή παχύσαρκα, καθώς και η παρουσία ενός ευρέος φάσματος προβλημάτων υγείας συσχετίστηκαν με την αναφορά των επίμονων συμπτωμάτων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις