Breaking news

IATROS
A

Στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Από τις 6» βρέθηκε καλεσμένος σήμερα το πρωί ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όπου μίλησε για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε αρχικά πως: «Είπαμε ότι πλέον μπορούμε να αφαιρέσουμε τα πρόστιμα και αντί να αφαιρέσουμε τα πρόστιμα αφαιρέσαμε τις μάσκες».

Ενώ συνέχισε σχολιάζοντας τη στάση των πολιτών απέναντι στην παρούσα κατάσταση αναφέροντας πως: «Δυστυχώς μηδενίσαμε σε ορισμένα σημεία την εγρήγορσή μας και κυρίως μηδενίσαμε τη συμμόρφωσή μας προς τις ιατρικές συστάσεις».

H σύσταση που υπάρχει για τις μάσκες

Επιπλέον, επεσήμανε πως: «όταν καταργήθηκε το πρόστιμο για τις μάσκες δεν είπε κανένας σταματήστε να φοράτε μάσκα, δεν υπάρχει λόγος, βγάλτε την παντού. Αντιθέτως, υπήρχε σύσταση να διατηρηθεί και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους παιδικούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός, αλλά αυτό δεν έγινε αντιληπτό καθόλου ή έγινε αντιληπτό και παρακάμφθηκε εντελώς».

Επίσης, ανέφερε πως η αύξηση των κρουσμάτων δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα, λέγοντας πως: «δεν το έχουμε μόνο εμείς, αλλά όλη η Ευρώπη απλώς σε εμάς συμβαίνει στη μέση του καλοκαιριού».

Οι ημερήσιες απώλειες, οι μολύνσεις και η 4η δόση για άνω των 60 ετών

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου υπογράμμισε πως: «Το ανησυχητικό είναι ότι έχουμε αρκετές ημερήσιες απώλειες και επειδή υπάρχει αύξηση των μολύνσεων στις νεαρότερες ηλικίες θα πρέπει να προφυλάξουμε τους μεγαλύτερους και αυτός σημαίνει ότι οι άνω των 60 θα πρέπει να κάνουν την 4η δόση».

Ακόμα, πρόσθεσε πως: «από εδώ και πέρα, αν θέλουμε να δούμε το κύμα να κάμπτεται, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη μάσκα όπως τη χρησιμοποιούσαμε και οι άνω των 60 να εμβολιαστούν με την 4η δόση».

Άτομα κάτω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα και συμβουλή από τον ιατρό τους

Ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε σχετικά με τα άτομα κάτω των 60 με υποκείμενα νοσήματα επισημαίνοντας πως: «αυτή είναι εξατομικευμένη συμβουλή και θα πρέπει ο καθένας να συμβουλευτεί τον γιατρό του».

Υπό αδειοδότηση το νέο ενισχυμένο εμβόλιο

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου αναφέρθηκε στην άρνηση για την 4η δόση και το σκεπτικό πως τον Σεπτέμβρη θα έχουμε το νέο εμβόλιο τονίζοντας πως: «το ενισχυμένο εμβόλιο δεν βρίσκεται καθοδόν αυτή τη χρονική στιγμή, βρίσκεται υπό αδειοδότηση και δεν είναι έτοιμο αυτή την ώρα».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις