Breaking news

pagoni
A

Δεν αποκλείει την πιθανότητα χορήγησης τέταρτης δόσης εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ετήσιο εμβολιασμό

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, η κ. Παγώνη υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι «από δω και πέρα το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως κάνουμε και για τη γρίπη. Πιστεύω ότι η τέταρτη δόση δε θα είναι πριν το καλοκαίρι, γιατί και με την τρίτη δόση θα έχει οχυρωθεί ο οργανισμός αρκετά και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, μας καλύπτει για εννέα μήνες».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, αν και η μετάλλαξη Όμικρον αρχίζει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, μετά τα δύο νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη Σητεία της Κρήτης, ο δείκτης των κρουσμάτων σταδιακά μειώνεται.

«Ωστόσο παραμένει υψηλός ο δείκτης των θανάτων και των διασωληνωμένων και θα είναι και τις επόμενες μέρες. Μια σταδιακή μείωση θα ξεκινήσει από τις 25 Δεκεμβρίου», επισήμανε η κ. Παγώνη.

Η ίδια τόνισε δε ότι, αν και η Όμικρον φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, έχει ελαφρά συμπτώματα, οι νοσούντες δε νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και προς το παρόν δεν έχουμε θανάτους, ενώ για τα εμβόλια οι πρώτες ενδείξεις δείχνει ότι την πιάνουν, αλλά όχι τόσο όσο τις άλλες μεταλλάξεις.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 20.000 ραντεβού για τα παιδιά 5-11 ετών που σημαίνει ότι αρχίζουν και πείθονται οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Αναφορικά με την τρίτη δόση, σημείωσε ότι πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι είναι αναγκαία, καθώς στελεχώνει τον οργανισμό με αντισώματα.

Τέλος, σχετικά με τις καταγγελίες για VIP ΜΕΘ, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί, τους οποίους εκπροσωπεί, δεν κρατάνε κλειστές κλίνες.

«Με λίστα 160-170 διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν κρεβάτια και να μην τους βάζουν. Αν είχε τέτοια στοιχεία ο κ. Γιαννάκος θα έπρεπε να προχωρήσει σε κάποια άλλη διαδικασία», κατέληξε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις