Δύο γειτονικούς τάφους, με τα λείψανα τριών αρχαίων Αιγυπτίων -ενός άντρα, μίας γυναίκας και ενός παιδιού- ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο.
Αυτό που δημιουργεί εντύπωση στα συγκεκριμένα ευρήματα, είναι ότι, οι μούμιες ήταν εξοπλισμένες με γλώσσες από χρυσό φύλλο.
Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο τουρισμού και αρχαιοτήτων, αυτό βοηθούσε τους νεκρούς, στη μετά θάνατον ζωή, να μιλήσουν με τους θεούς.
Οι ερευνητές της αποστολής Oxyrhynchus που συντονίζει το αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων και το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ανακάλυψαν το εύρημα στον αρχαιολογικό χώρο της Οξύρρυγχου, κοντά στη σημερινή πόλη Ελ Μπανάσα, περίπου 160 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου.
Οι δύο νεοανακαλυφθέντες τάφοι συμπληρώνουν την ιστορία της αρχαίας πρωτεύουσας. Ο τάφος του άνδρα περιείχε μια μούμια ενταφιασμένη μέσα σε μια ασβεστολιθική σαρκοφάγο με ανθρωπόμορφο καπάκι, καθώς και τέσσερα βάζα σχεδιασμένα για να φυλάξουν τα όργανα του νεκρού, φυλαχτά, πράσινες χάντρες και περίπου 400 ταφικά ειδώλια, γνωστά ως ushabti, κατασκευασμένα από φαγεντιανή ή υαλωμένη κεραμική.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι αρχαιολόγοι βρίσκουν χρυσές γλώσσες σε αρχαίες αιγυπτιακές ταφές. Τον Ιανουάριο, το αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε την ανακάλυψη μιας μούμιας ηλικίας 2.000 ετών με χρυσή γλώσσα στην Taposiris Magna -αρχαιολογικό χώρο στη μεσογειακή ακτή της Αιγύπτου.