Breaking news

πατρα
A

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Τα μέτρα που θα ληφθούν για τη μεταφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια θα είναι δρακόντεια, υπό τον φόβο αποδοκιμασιών και λιντσαρίσματος από άτομα που πιθανώς συγκεντρωθούν στην Ευελπίδων, ειδικά ύστερα από όσα εκτυλίχθηκαν με το οργισμένο πλήθος έξω από το σπίτι της στην Πάτρα. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου χθες βράδυ οδηγήθηκε σε έναν ειδικό χώρο για να περάσει τη νύκτα παρουσία δύο αστυνομικών που επιτηρούσαν την κάθε της κίνηση προκειμένου να αποφευχθεί οπουδήποτε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή της. Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει και πέρασε τη νύχτα αμίλητη.

H μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, τα οποία από το 2019 μέχρι και το 2022 έφυγαν από τη ζωή, θα οδηγηθεί-πιθανότατα-αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της και στη συνέχεια στην 18η ανακρίτρια Αθηνών από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, εντός πέντε ημερών, αφού πρώτα λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος της. 

Σε κάθε περίπτωση, η δικογραφία σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι «δεμένη» και τα στοιχεία επαρκή σχετικά με την ποινική ευθύνη της μητέρας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Αυτό άλλωστε καταδεικνύεται και από την ταχύτητα με την οποία έδρασαν οι εισαγγελικές αρχές στην άσκηση της ποινικής δίωξης και την έκδοση του εντάλματος σύλληψης με το σκεπτικό πως η 33χρονη είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου η 33χρονη κατηγορούμενη πλέον να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών ήρθε μετά  την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στο “κάδρο” των ερευνών άλλα δύο πρόσωπα

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη – που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική και ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της. Επιπλέον, καθοριστικές ήταν οι καταθέσεις τόσο των γιατρών, όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού που παρακολουθούσαν το κοριτσάκι, για τη συμπεριφορά της μητέρας.  

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας. Στο “κάδρο” των ερευνών φαίνεται πως μπαίνουν, ακόμα δύο άτομα. Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, η Αστυνομία θεωρεί πρόσωπα “κλειδιά” στην υπόθεση τον σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρα των κοριτσιών, Μάνο Δασκαλάκη, καθώς και την αδερφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία βρήκε νεκρή την -6 μηνών- Ίριδα στην κούνια της, το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021.  

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις