Breaking news

Παπας
A

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών, το Σάββατο που μας πέρασε (11/12) έφτασε με ειδική πτήση της Aegean από την Κύπρο, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος.

Το όνομα του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο και στις 13 Μαρτίου του 2013 εξελέγη ο 266ος Πάπας της Ρωμαιοαθολικής Εκκλησίας!

Η πρώτη του δουλειά ήταν πορτιέρης σε μπαρ. Δεκαετία του ’50 και λάτρευε το τάνγκο, τις όμορφες chicas, το ποδόσφαιρο και τη μαγειρική! Λένε ότι αν φας παέγια από τα χέρια του ξεχνάς ό,τι έχεις γευτεί μέχρι τότε… Ο σημερινός Πάπας ήταν ένας καθημερινός Αργεντίνος με πάθη και ελαττώματα. Ως έφηβος είχε ασθενήσει από σοβαρή λοίμωξη και του είχε αφαιρεθεί ένας πνεύμονας για να επιβιώσει. Η «χειραψία» του με τον θάνατο στα χρόνια της εφηβείας τον έκανε ως ενήλικο να ζει τη ζωή του στο «κόκκινο» και να λατρεύει τη νύχτα και τον έρωτα.

Σπούδασε Χημικός και κάποια εποχή δίδαξε σε λύκεια της Αργεντινής. Κι όλα αυτά μέχρι που αποφάσισε να γίνει ιερέας. Ήταν το 1969 που άφησε τα μπαρ και τα ξενύχτια και τα τάνγκο του Κάρλος Γκαρδέλ και τις ωραίες κοπέλες του Μπουένος Άιρες και τα μαθήματα στα λύκεια και έπιασε στα χέρια του τη Βίβλο και το ροζάριο… Κι αν τότε έλεγες σε κάποιον ότι ο Χόρχε μετά 44 χρόνια θα ήταν ο Πάπας, θα σε χτύπαγε στον ώμο και θα σου έλεγε «πήγαινε να σε δει κανένας γιατρός»…

Κι όμως, ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο παλικαράς της πόρτας των μπαρ του Μπουένος Άιρες, στις 13 Μαρτίου του 2013 εξελέγη ο 266ος Πάπας της Ρωμαιοαθολικής Εκκλησίας!
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις