Breaking news

vasilis dimakis
A

Συνελήφθη πριν από λίγο ο 43χρονος δραπέτης Βασίλης Δημάκης στον Πειραιά. Από τις 17 Μαρτίου ο Δημάκης είχε παραβιάσει την εκπαιδευτική του άδεια και είχε αφαιρέσει το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης. Στην επιχείρηση για τη σύλληψή του συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, άνδρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον φιλοξενούσε φίλη του η οποία θα κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία.

«Σήμερα, 17 Μαρτίου 2022, στις 12:17, 43χρονος ημεδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί με την, από 15/03/2022, απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης. Η Γ.Γ.Α.Π. βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη», είχε αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την ημέρα που ο 43χρονος δραπέτευσε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 43χρονος, το 2016 αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών και αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος. Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Για να μπορέσει να ξεκινήσει τη φοίτησή του, μεσολάβησε η εκπαιδευτική μεταγωγή του, όπως προβλέπει ο νόμος, από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, στον Κορυδαλλό. Μάλιστα, είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας το δικαίωμά του να παρακολουθεί δια ζώσης τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιό.

Ο Βασίλης Δημάκης, γνωστός με το προσωνύμιο «ο ληστής με το καλάσνικοφ», είναι καταδικασμένος σε συνολική ποινή κάθειρξη 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία.

"Είχε αποφυλακιστεί κατά το παρελθόν με υφ' όρον απόλυση την οποία και παραβίασε, καθώς συνέχισε την εγκληματική δράση του, τελώντας νέο κακούργημα (ένοπλη ληστεία)", ανέφερε χαρακτηριστικά σε παλαιότερη ανακοίνωση του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαντώντας στα αιτήματα του Δημάκη για εκπαιδευτική άδεια. Με αντίστοιχο τρόπο είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και τον Ιούνιο του 2013, όταν "εξαφανίστηκε" ενώ βρισκόταν σε 4ημερη τακτική άδεια από το κατάστημα κράτησης Δομοκού. Αστυνομικοί τον συνέλαβαν στις 27 Φεβρουαρίου 2014, έπειτα από 8 μήνες αναζητήσεων.

Η επιστολή που εξηγούσε τους λόγους της απόδρασης

Νωρίτερα σήμερα, με επιστολή που έστειλε στην Μαρία Κεφάλα και το 2020mag.gr, ο Βασίλης Δημάκης εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να πράξει «το χειρότερο όλων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και να εξαφανιστεί παραβιάζοντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που είχε προκειμένου να μεταβεί στο Πανεπιστήμιο όπου σπούδαζε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις