Breaking news

ukraine
A

Η Pulse πραγματοποίησε έρευνα-δημοσκόπηση για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με θέμα τη γνώμη των Ελλήνων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την ενεργειακή κρίση. 


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών νιώθουν έντονη ανησυχία για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία.

Ένα συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 80% δηλώνει ότι «ανησυχεί πολύ» και «ανησυχεί αρκετά» για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Επίσης, όταν ρωτήθηκαν κατά πόσο θα επηρεάσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την ελληνική οικονομία, το 80% απαντά θετικά, υποστηρίζοντας ότι οι επιπτώσεις του πολέμου θα είναι εμφανής στην εγχώρια οικονομία. 

Κορονοϊός και χαλάρωση μέτρων

Στην ερώτηση αν αυτή είναι η κατάλληλα στιγμή να ελαφρύνουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Το 50% των πολιτών είναι θετικοί στη χαλάρωση των μέτρων τη δεδομένη στιγμή. Αναλυτικότερα, η πλειοψηφία όσον υποστηρίζουν τη χαλάρωση των μέτρων είναι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.  

Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια

Όσον αφορά τις αυξήσεις στις τιμές των ενεργειακών προϊόντων (φυσικού αερίου, ρεύματος, κλπ), το 47% πιστεύει ότι οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή τους, οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 42% πιστεύει ότι η υιοθέτηση των μέτρων αυτών είναι μεν σωστή, αλλά χρειάζονται κι άλλα. 

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Σχετικά με τα μέτρα και τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, το 47% των πολιτών αναφέρει ότι ήταν πιο επιεική από ό,τι θα έπρεπε. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις