Breaking news

covid vaccine
A

Την πρώτη παράδοση των εμβολίων της Novavax, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, επιβεβαίωσε χτες κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο η πλατφόρμα, για να μπορούν να κλείσουν οι πολίτες όπου θέλουν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Novavax, θα ανοίξει σήμερα μέχρι το μεσημέρι.

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Novavax γίνονται μόνο για τον βασικό εμβολιασμό και δεν πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή εμβολιασμός με Novavax για αναμνηστική δόση. Ο πρώτος εμβολιασμός με το εμβόλιο της Novavax θα γίνει το Σάββατο, 5 Μάρτιου 2022.

Όσον αφορά διοικητικό πρόστιμο, ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε πως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα καταλογισμός των πρώτων διοικητικών προστίμων που αφορούν το μήνα Ιανουάριο σε 317.962 πολίτες και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει το διοικητικό πρόστιμο για το μήνα Φεβρουάριο.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως στην χώρα μας, ξεπεράσαμε τα 20.145.000 εμβολιασμούς. Πι συγκεκριμένα, περισσότερα από 7.850.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 74,9% του γενικού πληθυσμού και 84,4% του ενήλικου πληθυσμού.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις