CLOSE

Breaking news

Βασίλης Οικονόμου
A

Εκτός του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, τέθηκε με απόφαση του ίδιου του Βασίλη Οικονόμου, ο επικεφαλής του Δημήτριος Καρράς, ο οποίος είχε αναλάβει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Μεταφορών πριν από μερικούς μήνες.

Μέσα από ρεπορτάζ του Omniatv το οποίο δημοσιεύτηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, αποκαλύφθηκε ότι στις δύο από τις τρεις εταιρίες με τις οποίες το κύκλωμα trafficking ξέπλενε τα έσοδά του από την εμπορία γυναικών, εμπλέκεται ο Δημήτρης Καρράς

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, η εταιρία που είχαν συστήσει οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση το 2020, φαίνεται να έχει έδρα την διεύθυνση του καταστήματος του Δημητρίου Καρρά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, ο ίδιος παρουσιάζεται ως υπεύθυνος σε κατάστημα των δύο κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι, το κύκλωμα trafficking εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο του 2023, σε μία αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αμαρυλλίς». Η αστυνομία διέσωσε συνολικά 51 γυναίκες που έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης από τα μέλη του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν αποδείχτηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν στα θύματά τους πως θα μείνουν στην Ελλάδα για τρεις μήνες και θα βγάλουν σημαντικά ποσά. Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική καθώς όταν έφταναν στη χώρα, τις μετέφεραν σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τις ανάγκαζαν να εκδίδονται για ελάχιστα χρήματα, λέγοντάς τους πως τους χρωστάνε για το ταξίδι.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, έπεφταν θύματα απειλών και εξευτελισμού ακόμα και όταν ήταν άρρωστες και τους «έκοβαν» πρόστιμα 100 ευρώ.

Το κύκλωμα φαίνεται να ξέπλενε τα κέρδη τους σε αγορές οίκων ανοχής, ενώ είχαν στήσει και μία μεσιτική επιχείρηση για να καλύψουν τα ίχνη τους. Τα κέρδη που αποκόμισαν από τη δράση τους ξεπερνούσαν τις 160.000 ευρώ μηνιαίως, από τα οποία 130.000 ευρώ προέρχονταν από τους οίκους ανοχής στην Αττική.

Ο Βασίλης Οικονόμου ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Δημήτρη Καρρά, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιτρέψω για κανέναν λόγο να υπάρξουν σκιές». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις