CLOSE

Breaking news

Κακοκαιρία
A

Έφτασε στη χώρα μας η κακοκαιρία «Atena» η οποία φέρνει από τη Μεσόγειο βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Το 112 ήχησε ήδη από χτες το απόγευμα σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Πιο αναλυτικά, με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η κακοκαιρία «Atena», με βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο, που κινείται ανατολικά επηρεάζοντας ήδη τα νησιά του Ιονίου, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Στην Αττική ξεκίνησε να βρέχει τα ξημερώματα ενώ για την υπόλοιπη ημέρα η ΕΜΥ προβλέπει πως θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
  • Από τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
  • Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
  • Από το βράδυ της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2024 στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Πατήστε Play και δείτε πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις