Breaking news

emvoliasmos
A

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 18 ετών με την τρίτη - αναμνηστική - δόση του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό.

Για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας για την αναμνηστική δόση, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε για την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού επαναπροσδιόρισε το χρόνο μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στους τρεις μήνες από έξι που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Για τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση όλων των ενήλικων πολιτών ισχύουν τα εξής:

1. Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 3 μήνες.

emvolio periptosi 1

2. Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Pfizer ή μισή δόση Moderna εμβόλιο, μετά από 2 μήνες.

emvoliasmos periptosi 2

3. Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

emvoliasmos periptosi 3

Πώς να κλείσετε ραντεβού για την τρίτη δόση

- Όπως και στην πρώτη δόση, ο πολίτης πρέπει επιλέγει «Δείτε αν ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ σε συνδυασμό με τον ΑΦΜ σας και κλείστε το ραντεβού σας. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΜΚΑ»

- Στη συνέχεια εισάγει τον ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ή επίθετο και η πλατφόρμα τον παραπέμπει στο σύστημα για την επιλογή ραντεβού

- Παράλληλα ο χρήστης βάζει τον Ταχυδρομικό Κώδικα και η πλατφόρμα εμφανίζει τα εμβολιαστικά κέντρα στην περιοχή

- Μετά την επιλογή του εμβολιαστικού κέντρου επιλέγεται η ημερομηνία και η ώρα

-Ακολουθεί η επιβεβαίωση του ραντεβού εμβολιασμού. Αμέσως ο πολίτης λαμβάνει και SMS επιβεβαίωσης στο κινητό του

Νόσηση από κορονοϊό και εμβόλιο: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πιο αναλυτικά ισχύουν τα εξής:

  • Νόσηση πριν τον εμβολιασμό και 1η δόση εμβολίου Johnson & Johnson: Συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση τουλάχιστον 6 μήνες μετά με μία δόση Pfizer, J&J ή μισή δόση Moderna.
  • Νόσηση πριν τον εμβολιασμό και εμβολιασμός με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca: Συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση τουλάχιστον 6 μήνες μετά με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna
  • 1η δόση με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca και νόσηση μετά την 1η δόση εμβολιασμό: Συστήνεται εμβολιασμός 3-6 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer ή Moderna (ολόκληρη δόση) για ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Αναμνηστική δόση συστήνεται 6 μήνες μετά από τη 2η δόση με 1 δόση Pfizer ή Moderna μισή δόση
  • Ολοκλήρωση εμβολιασμού με J&J και νόσηση μετά τον εμβολιασμό: Συστήνεται εμβολιασμός 6 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer, μισή δόση Moderna ή J&J
  • Ολοκλήρωση εμβολιασμού με 2 δόσεις Pfizer, Moderna ή AstraZeneca και νόσηση μετά τον εμβολιασμό: Συστήνεται εμβολιασμός 6 μήνες μετά τη νόσηση με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις