Breaking news

INTIME
A

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στάλθηκε σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα, σε κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, λόγω της κακοκαιρίας Gori

Ειδικότερα, στο μήνυμα αναφέρεται πως: «Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες -θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19 Απριλίου ως το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου, από το απόγευμα και μετά σήμερα προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Το Σάββατο συγκεκριμένα, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς τη δυτική Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου:

  • Από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
  • Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά τμήματά της) και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς.
  • Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τη δυτική Κρήτη.
  • Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Αύριο, Σάββατο 20 Απριλίου:

  • Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και και κατά τόπους η Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα).

Πατήστε «play» και δείτε πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Ελλάδα:

 

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι τη νύχτα στα 5 με 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις