Breaking news

foitites
A

Επίδομα έως και 500 ευρώ το μήνα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν –υπό προϋποθέσεις- χιλιάδες φοιτητές.

Η διαδικασία για την υποβολή των αιτημάτων έχει ήδη «ανοίξει» με τη σχετική προθεσμία να λήγει την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ένα βοήθημα με στόχο να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους "και να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προσώπων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)" όπως σημειώνει το ΙΚΥ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη χορήγηση υποτροφιών έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 15.00, από το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί στην διαδικτυακή εφαρμογή https://ams.iky.gr

Η υποτροφία ανέρχεται σε:

α) πεντακόσια (500,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του Τόπου Μόνιμης Κατοικίας τους, ήτοι έξι χιλιάδες (6.000,00) ευρώ συνολικά και

β) τριακόσια (300,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν σε ΑΕΙ του Τόπου Μόνιμης Κατοικίας τους, ήτοι τρεις χιλιάδες και εξακόσια (3.600,00) ευρώ συνολικά.

Με την εισαγωγή στην πλατφόρμα θα πρέπει να πατηθεί ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ και στην επόμενη οθόνη στο «Θέμα Βοήθειας» να επιλεγεί «Προπτυχιακές Υποτροφίες/Διοικητική υποστήριξη/Όροι, δικαιολογητικά, προθεσμίες»).

Τεχνική υποστήριξη αναφορικά με την ηλεκτρονική αίτηση (κωδικοί, σύνδεση, αποθήκευση αίτησης, online υποβολή κλπ) παρέχεται μέσω του email: [email protected]

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις