Breaking news

Κλιματική Αλλαγή
A

Ξεκίνησε να ανεβαίνει ο υδράργυρος ήδη από χθες, Σάββατο και σήμερα κορυφώνεται η  άνοδος της θερμοκρασίας, με την έλευση των Αλκυονίδων σήμερα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διαρκέσουν έως την Τετάρτη, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα. Στην επίσημη πρόγνωσή της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναφέρει πως η θερμοκρασία ανεβαίνει από την Κυριακή και διατηρείται σε υψηλά επίπεδα έως και 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές νεφώσεις στη νότια νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία που θα φτάσει από τους 6 έως τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 5 με 6 βαθμούς.

Ο καιρός την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα κεντρικά και τα νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου

Αρχικά σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, ωστόσο θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις