Breaking news

Καιρός κέντρο Αθήνας
A

Ήπιος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες και μάλιστα από Δευτέρα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να ανεβαίνει πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα μ την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 8 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 15 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αναλυτική πρόγνωση για Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια με μικρή πιθανότητα για λίγα χιόνια ή χιονόνερο νωρίς το πρωί στην Πάρνηθα. Από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Από αργά το απόγευμα μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, με βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 4 με 5 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός με ανέμους που θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις