Breaking news

Καιρός
A

Αισθητή βελτίωση παρουσιάζει σήμερα, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, ο καιρός σε όλη τη χώρα, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας με το όνομα «Avgi». Σύμφωνα μάλιστα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 14 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Στην Αττική σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο

Αύριο, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Από το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί στα κεντρικά και τα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα νότια έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Από την Κυριακή οι Αλκυονίδες

Αισθητή θα είναι η περαιτέρω βελτίωση του καιρού από την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, όπου η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριος καιρό με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ωστόσο τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τέλος, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου θα υποδεχτούμε και επίσημα τις Αλκυονίδες μέρες, καθώς ο καιρός θα είναι και πάλι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 4 με 5 βαθμούς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις