Breaking news

georgia mpika
A

Τη δική της απάντηση δίνει η 24χρονη Γεωργία Μπίκα που κατήγγειλε το βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Όπως καταγγέλλει η κοπέλα, οι αστυνομικοί την έβαλαν να ψάξει μόνης της ουροσυλλέκτη για τη δειγματοληψία, ενώ υπογραμμίζει ότι υπήρξαν λάθη, καθυστερήσεις και παραλείψεις.

Σε μία ακόμα συνέντευξή της στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, η 24χρονη σημειώνει ότι οι αστυνομικοί συνέταξαν ένα απαράδεκτο κείμενο χωρίς αναφορά στον ακριβή χρόνο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Όπως αναφέρει η Γεωργία «δεν περιμέναμε τις εξετάσεις...ένας βιασμός δεν προκύπτει μόνο από χάπια ή οτιδήποτε άλλο».

«Θεωρώ ότι ήπια αυτό το ποτό που μου πρόσφεραν γύρω στις 3 με 3.30 το βράδυ. Καθώς δίνω την κατάθεσή μου, άλλαξε η βάρδια των αστυνομικών γύρω στις 14.00 και καθώς λένε τα πράγματα στον επόμενο αστυνόμο που θα αναλάμβανε την υπόθεση, έπρεπε ήδη να δοθεί διαταγή για να μην καθαριστεί το δωμάτιο (καθώς μου έπαιρνε ο πρώτος την κατάθεση)», τονίζει η κοπέλα.

Και συνεχίζει: «Έπειτα μου είπαν ότι άμεσα θα μου πάρουν αίμα, θα μου κάνουν ιατροδικαστική εξέταση και ούρα. Αυτό έγινε στην πρώτη μου κατάθεση. Μου είπαν θα φύγεις άμεσα για ιατροδικαστική εξέταση, αίμα και ούρα. Πήραν τηλέφωνο την ιατροδικαστή και είπε ότι μπορούν να φανούν όλα με τα ούρα και δεν χρειάζεται αίμα. Με πήγανε για το απόγευμα για ιατροδικαστική εξέταση, δεν μου έκαναν την ίδια ημέρα, αλλά με πήγαν την επόμενη για την εξέταση».

«Μου είπαν μετά ότι δεν θα γίνει ούτε σήμερα και τους παρακάλεσα να με βοηθήσουν γιατί δεν μπορούσα να μείνω και την επόμενη ημέρα χωρίς να πλυθώ. Η λήψη ούρων έγινε το βράδυ της ίδιας ημέρας, γύρω στις 9-10 το βράδυ», λέει ακόμα.

Ακόμα, η 24χρονη αναφέρει πώς η ίδια πήγε να πάρει ουροσυλλέκτη, υπογραμμίζοντας πως δεν καταλαβαίνει γιατί η αστυνομία δηλώνει ότι της τον χορήγησαν εκείνοι. «Έψαχνα επί 40 λεπτά για ουροσυλλέκτη σε φαρμακείο. Δεν μπορούσα να περπατήσω, επέστρεψα, πήρα το αυτοκίνητο και πήγα να βρω μόνη μου. Διάβασα την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι μου χορήγησαν ουροσυλλέκτες. Δεν κατάλαβα γιατί το δήλωσαν αυτό. Δεν ξέρω τι περίμεναν και έγινε τόσο καθυστερημένα η λήψη ούρων. Ακόμα και τους ουροσυλλέκτες που πήρα, δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή να πάω να δώσω τα ούρα και εγώ περίμενα με τα κουτάκια να μου πουν…δεν ήξερα εγώ πόσο σημαντική είναι εκείνη τη στιγμή η εξέταση».

«Φυσικά ενημερωθήκαμε ότι αυτό αυτό το χάπι βιασμού είναι η πιο συχνή διαδικασία που το επιλέγει κάποιος στο θύμα του για βιασμό, το οποίο αποβάλλεται από τον οργανισμό σε λίγες ώρες και όχι σε αυτό το χρονικό διάστημα», δηλώνει η Γεωργία Μπίκα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις