Breaking news

Αλλαγή ώρας
A

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, αλλάζουμε τα ρολόγια μας από την θερινή στην χειμερινή ώρα. 

Και παρόλο που ο καιρός θυμίζει ακόμα καλοκαίρι, σε δύο ημέρες από τώρα, δηλαδή την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών από τις 04:00 π.μ. να δείξουν 03:00 π.μ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, «σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, ως ισχύει σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα.

Ως εκ τούτου οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.»

Ο καιρός την Κυριακή

Και παρά την αλλαγή της ώρας ο καλός καιρός θα επιμείνει στη χώρας μας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Πιο συγκεκριμένα, για την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, η ΕΜΥ προβλέπει αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ μικρής διάρκειας βροχές θα σημειωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις