Breaking news

kapravelos_dilwseis
A

Ο Ο διευθυντής της Β'ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ήδη τα νοσοκομεία προετοιμάζονται για ένα νέο κύμα της πανδημίας, το οποίο πρόκειται να είναι ηπιότερο και φαίνεται ότι θα βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα την άνοιξη.

Ειδικότερα είπε χαρακτηριστικά « Είναι κρίσιμη η περίοδος για το επόμενο κύμα. Το πάθημα μας έχει γίνει μάθημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει, πιστεύουμε όμως ότι θα είναι ηπιότερο από το προηγούμενο ».

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα, ότι το τέλος της πανδημίας βρίσκεται κοντά, για αυτό τον λόγο μέτρα όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, η χρήση της μάσκας και η διατήρηση των περιοριστικών μέτρων για τους μη εμβολιασμένους θα πρέπει να τεθούν σε πρόσθετη λειτουργία.

« Λάθος μήνυμα η χαλάρωση των μέτρων, δεν είναι ώρα για να βγει κάποιος να διασκεδάσει. Τώρα πρέπει να προσέξουμε και να μην χαλαρώσουμε, δεν θα τελειώσει εύκολα η πανδημία » τόνισε. 

Από την δική του πλευρά ο πνευμονολόγος Γιώργος Μπουλμπασάκος  του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έκανε λόγο για συνεχόμενη πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ τόνισε ότι δίνεται καθημερινή μάχη για να υπάρξει κενή κλίνη ΜΕΘ. Συγκεκριμένα για τους διασωληνωμένους, τόνισε ότι υπάρχουν περιστατικά και με Όμικρον, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μη εμβολιασμένοι και χωρίς την 3η δόση.

Τέλος σχολίασε την χαλάρωση των μέτρων « Να μην παρασυρόμαστε από τις άλλες χώρες, εμείς δεν είμαστε σε τέτοιο επίπεδο, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, έχουμε καθημερινά 100 θανάτους ». 

Παρακάτω οι δηλώσεις τους, στο σχετικό βίντεο:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις