Breaking news

attiki
A

 Αποκάλυψη-σοκ όσον αφορά τις ελλείψεις και την κατάσταση χάους στην Αττική Οδό εν όψει της κακοκαιρίας «Ελπίς», έφερε στη δημοσιότητα στην εκπομπή Live News, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Βάσει του ρεπορτάζ, σε έξι κρίσιμα σημεία του δικτύου της – ένα από αυτά στη λεωφόρο Κατεχάκη – η Αττική Οδός φαινόταν να είχε διαθέσιμα 19 εκχιονιστικά μηχανήματα, εκ των οποίων κανένα δεν χρησιμοποιήθηκε. Όταν ζητήθηκε μάλιστα να χρησιμοποιηθούν για να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί, 3 από αυτά δεν είχαν καν βενζίνη!

Οι άνθρωποι της πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, έφεραν καύσιμα για να βάλουν, ωστόσο είχε περάσει πολύτιμος χρόνος, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν κι αυτά και να μην υπάρχει χώρος να κινηθούν. Στη συνέχεια έφεραν 4-5 μηχανήματα από τη Μαλακάσα για να απεγκλωβίσουν τα εκχιονιστικά, δημιουργώντας ακόμα δυσκολότερη κατάσταση.

Βέβαια, όπως τονίζεται, εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο η αναφερόμενη διάθεση 19 εκχιονιστικών μηχανημάτων από την «Αττική Οδό» να ήταν εντελώς εικονική και -στην πραγματικότητα- εκείνα τελικά που φάνηκε ότι μπορούσαν να υποβοηθήσουν ήταν  μόλις 3 ή 4.

Προβλήματα και στη Μήδεια


Το χάος που προκλήθηκε ειδικά στην Αττική εν μέσω της κακοκαιρίας "Ελπίδα", ωστόσο, δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και στη διάρκεια της περσινής κακοκαιρίας «Μήδεια» (σσ. τον Φεβρουάριο του 2021), είχαν υπάρξει πάλι προβλήματα στην Αττική οδό, κυρίως στο ρεύμα προς Ελευσίνα παρότι τότε η ένταση των φαινομένων ήταν κατά πολύ μικρότερη, ήταν μικρότερη η κυκλοφορία οχημάτων κι υπήρχε μεγαλύτερη χιονόπτωση προς την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Μάλιστα τότε υπήρχε υποχρεωτική έξοδος των φορτηγών στην Έξοδο 5 στην Περιφερειακή του Αιγάλεω για όσα φορτηγά κινούντο στο ρεύμα προς Ελευσίνα, χωρίς κάτι τέτοιο να υπάρξει φέτος.

Επιπλέον αξιωματικοί της Τροχαίας και στελέχη της Περιφέρειας επεσήμαναν ότι λόγω της λογικής των υπευθύνων της «Αττικής Οδού» να έχουν μεγαλύτερα έσοδα, δεν υπάρχουν εν γένει ενημερώσεις σε ηλεκτρονικούς πίνακες περιφερειακών δρόμων που συνδέονται με τον συγκεκριμένο οδικό άξονα για τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται σε αυτόν.

Κι έτσι οι οδηγοί εισέρχονται σε αυτόν από περιφερειακούς δρόμους, πληρώνουν τα διόδια, χωρίς να γνωρίζουν τι μπορεί ν αντιμετωπίσουν στην συνέχεια.

Τι φαίνεται από την Πυροσβεστική

Το ίδιο συνέβη και την περασμένη Δευτέρα όταν έμπαιναν στην Αττική οδό αγνοώντας ότι υπήρχαν χιλιάδες εγκλωβισμένα οχήματα λόγω της χιονόπτωσης . Και η κατάσταση επιδεινωνόταν κάθε στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες από ασύρματο οχήματος της Πυροσβεστικής ακούστηκε με σημαντική καθυστέρηση η προτροπή να μην εισέρχονται οχήματα στην «Αττική Οδό».

Χωρίς να γίνει γνωστό τι συνέβαινε για δύο περίπου ώρες στο επιχειρησιακό κέντρο της εν λόγω οδού στην Παιανία όπου υπάρχει πλήρης εικόνα από όσα συμβαίνουν σε κάθε μέτρο της Αττικής Οδού από το πυκνό δίκτυο 233 καμερών ενώ υπάρχουν και 15 ηλεκτρονικοί ενημερωτικοί πίνακες μεταβλητών μηνυμάτων.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις