Breaking news

egklovismenoi attiki odos
A

Εικόνες ντροπής με εκατοντάδες εγκλωβισμένους επιβάτες οχημάτων επί πολλές ώρες μέσα στον παγετό και το χιόνι καταγράφονται από το πρωί της Δευτέρας στην Αττική Οδό. Ο κρατικός μηχανισμός παρέλυσε ήδη όταν έπεφταν οι πρώτες νιφάδες, ενώ ορισμένοι από τους ανρθώπους άφησαν τα αυτοκίνητά τους και κατάφεραν να κοιμηθούν στο... πάτωμα ξενοδοχείου.

Μέχρι και το πρωί της Τρίτης πλήθος οδηγών στην Αττική Οδό δεν είχε απεγκλωβιστεί.

Οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από ξενοδοχείο της Κάντζας προκαλούν μόνο οργή. Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του για να ζεσταθούν οι άνθρωποι, οι οποίοι εξουθενωμένοι ξάπλωσαν ακόμα και στο πάτωμα για λίγη ώρα ξεκούρασης, όσο αυτό είναι δυνατό.

Εικόνες απαράδεκτες που καταγράφονται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, αφού έκλεισε ένας από τους πιο σύγχρονους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ  δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την αρωγή των εγκλωβισμένων, καθώς και καμία ενημέρωση.

Κι όλα αυτά, ενώ εδώ και ημέρες η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, δήλωσε πως «είμαστε αποκλεισμένοι από τη 1η ώρα το μεσημέρι στον δρόμο. Το ξενοδοχείο στην Κάντζα άνοιξε στις 9 η ώρα το βράδυ. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από κανέναν. Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι με μαγκούρες που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από το χιόνι. Είμαστε 100 άτομα σε μια καφετέρια χωρίς μάσκες να περιμένουμε να μας δώσουν μια τυρόπιτα, επί πληρωμή φυσικά».

Ακόμα είπε: «Στο ξενοδοχείο είμαστε 50-60 άτομα, άνθρωποι κοιμούνται στο πάτωμα, με βρεγμένες κάλτσες και παπούτσια. Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον απεγνωσμένοι. Είμαστε σαν πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα. Δεν έχουμε βενζίνη, δεν έχουμε μπαταρία. Κάποιοι ζητήσαμε να κλείσουμε δωμάτιο στο ξενοδοχείο, αλλά μας λένε ότι δεν έχουν. Και την ίδια ώρα σε γνωστή ταξιδιωτική πλατφόρμα εμφανίζονται διαθέσιμα δωμάτια με 199 ευρώ».

Δείτε εικόνες που δημοσιεύει το xploremykonosnews.gr:

egklovismenoi attiki odos 2
egklovismenoi attiki odos 3
egklovismenoi attiki odos 4
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις