Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγκουβάρδο, Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το καιρικό φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε από το πρωί στο λεκανοπέδιο Αττικής είναι αρκετά σπάνιο αφού πρόκειται για χιονοκαταιγίδα με κεραυνούς ή αλλιώς χιονοθύελλα. Μιλώντας στο Protothema, ενημέρωσε ότι θα χιονίζει αδιάκοπα μέχρι και το πρωί της Τρίτης αλλά όχι με την ίδια ένταση σε όλες τις περιοχές.
«Είμαστε ακόμα στην αρχή της κακοκαιρίας. Θα χιονίζει συνεχόμενα, αλλά όχι με την ίδια ένταση, μέχρι και αύριο το πρωί. Όχι μόνο στην Αττική αλλά και στη Βοιωτία. Το χιόνι θα κατέβει και χαμηλότερα όσον αφορά στην Αττική και θα φτάσει μέχρι το κύμα. Ήδη έχουμε τις πρώτες εικόνες με ελαφρά χιονόπτωση στον Άλιμο. Θέλει πολύ προσοχή. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές».«Είμαστε ακόμα στην αρχή της κακοκαιρίας. Θα χιονίζει συνεχόμενα, αλλά όχι με την ίδια ένταση, μέχρι και αύριο το πρωί. Όχι μόνο στην Αττική αλλά και στη Βοιωτία. Το χιόνι θα κατέβει και χαμηλότερα όσον αφορά στην Αττική και θα φτάσει μέχρι το κύμα. Ήδη έχουμε τις πρώτες εικόνες με ελαφρά χιονόπτωση στον Άλιμο. Θέλει πολύ προσοχή. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές».
Οι περιοχές δε στις οποίες θα σημειωθούν περισσότερα χιόνια θα είναι στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια, όπου αναμένεται κι επιδείνωση.
Στα Μελίσσια το χιόνι έχει φθάσει ήδη τους 15 πόντους, ενώ όπως εκτιμά ο Κώστας Λαγουβάρδος κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών σε περιοχές των βορείων προαστίων μπορεί να ξεπεράσει τους 30 με 40 πόντους!
Μάλιστα, συγκρίνοντάς την με την κακοκαιρία "Μήδεια" του 2021, ο κ.Λαγουβάρδος δήλωσε ότι:
«Αν και επιστημονικά τα δύο βαρομετρικά έχουν διαφορετικά δεδομένα στη δημιουργία και εξέλιξη τους, εν τούτοις το αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο θα είναι το ίδιο αλλά και επιπλέον η "Ελπίς" θα είναι ακόμα πιο ισχυρή σε επίπεδο έντασης ανέμων αλλά και ταχύτητας εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων. Η θερμοκρασία στη φετινή κακοκαιρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, βρίσκεται κατά δύο τουλάχιστον μονάδες πιο χαμηλά σε σύγκριση με την περυσινή κακοκαιρία με το όνομα ''Μήδεια''».
Η Αττική έχει πολλά χρόνια να βιώσει δύο ισχυρές διαδοχικές κακοκαιρίες με χιονόπτωση και σφοδρές χιονοπτώσεις.