Breaking news

kapravelos_lockdown
A

Την αύξηση των θανάτων από κορονοϊό με την εγκατάλειψη του ΕΣΥ συνέδεσε άμεσα ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, απαντώντας έτσι στο ερώτημα που απασχολεί όλους τους πολίτες για τον πολύ μεγάλο αριθμό νεκρών από κορονοϊό που παρατηρείται στη χώρα μας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στο  OPEN ο Νίκος Καπραβέλος, τρεις είναι οι παράγοντες για την «έκρηξη» των θανάτων και συγκεκριμένα η μετάλλαξη Δέλτα, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη αλλά οι αδυναμίες του συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

«Χάνονται άδικα ζωές γιατί η νόσος αυτή μπορούσε να προβλεφθεί και να είχαμε καλύτερη οργάνωση στο ΕΣΥ. Έχουμε αυξήσει τις κλίνες αλλά δεν έχουμε προσωπικό να στελεχώνει τις ΜΕΘ. Οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Η θνητότητα αυξάνει με το λειψό προσωπικό στα νοσοκομεία».

Όπως εξήγησε για μια ακόμα φορά υπάρχουν προϋποθέσεις λειτουργίας για τις ΜΕΘ και χάθηκαν άδικα άνθρωποι γιατί όπως είπε «δεν είχαμε προσωπικό να τους βοηθήσει».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την 18κλινη ΜΕΘ στο Παπανικολάου που έγινε με δωρεά και ακόμα δεν έχει στελεχωθεί. «Από τις 10 θέσεις που χρειάζονται 5 αποδέχθηκαν τον διορισμό τους. Το υπουργείου Υγείας κωλυσιεργεί και ακόμα δεν έχουν έρθει οι διορισμοί για τους άλλους πέντε γιατρούς που είναι απολύτως απαραίτητοι για τη λειτουργία της μονάδας».

Το 15% των νοσηλευόμενων χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό επεσήμανε ο Νίκος Καπραβέλος, προβάλλοντας την τραγική πρόβλεψη ότι «θα έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων τις επόμενες μέρες».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις