Breaking news

INTIME NEWS
A

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, μετά την απολογία τους.

Στην απολογία τους, οι δύο νεαροί φέρονται να αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να στρατολογήθηκαν με την υπόσχεση χιλιάδων ευρώ για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».

Η εισαγγελία, πλέον, των κατηγοριών που έχει απαγγείλει στους δυο Πακιστανούς, έχει ασκήσει και ποινική δίωξη κατ' αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με τον διορισθέντα από τον δικαστικό λειτουργό δικηγόρο, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων αποδέχεται ότι είχε προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για το χτύπημα, πλην όμως όπως φέρεται να ισχυρίζεται, λειτουργούσε υπό το καθεστώς φόβου και απειλής, καθώς ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος από το Ιράν με τον οποίο ήταν από το ίδιο χωριό χρησιμοποιούσε κάποια ποινική εκκρεμότητα που είχε. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως σταμάτησε κάθε επικοινωνία με τον φερόμενο ως καθοδηγητή όταν του είπε πως θέλει χτύπημα με νεκρούς.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως οι συλληφθέντες οι οποίοι είναι πακιστανικής υπηκοότητας, 29 και 27 ετών, ετοίμαζαν για αρκετό διάστημα το χτύπημα στο συγκεκριμένο εστιατόριο, στο οποίο σύχναζαν κατά κύριο λόγο Ισραηλινοί, είχαν παρακολουθήσει το χώρο και είχαν μελετήσει τρία σχέδια για την επίθεση, τα οποία δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν, καθώς έπεσαν στα χέρια των αρχών.

Συγκεκριμένα, είχαν μελετήσει τις εκδοχές: Να πραγματοποιήσουν επίθεση με όπλα, ή με εκρηκτικά, ή να προκαλέσουν πυρκαγιά, πιθανόν με αέριο, την ώρα που το κατάστημα θα ήταν γεμάτο με κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για κάθε ανθρώπινη απώλεια, από άγνωστο μέλος κλάδου των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατηγορία σε βάρος αγνώστου για τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πληροφορίες της ΕΥΠ, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία και ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε την έρευνα για συγκεκριμένα άτομα, τα οποία, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, ετοιμάζοντας τρομοκρατικά χτυπήματα με καθοδήγηση από το εξωτερικό.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνταν για διοικητικές παραβάσεις, καθώς βρίσκονταν στην Ελλάδα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Παράλληλα κατασχεθήκαν κινητά τηλέφωνα, USB και άλλα αντικείμενα, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο ένας κατηγορούμενος συνελήφθη στην Ζάκυνθο και ο άλλος στην Σκάλα Λακωνίας, όπου οδηγήθηκαν οι αρχές μετά από έρευνες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις