Breaking news

xapia
A

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει αυτή τη περίοδο το αντιιικό φάρμακο της Merck κατά του κορονοϊού, με την πιθανότητα  σύστασης μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα η Τζάνετ Ντίας, επικεφαλής κλινικής διαχείρισης του Π.Ο.Υ., δήλωσε πως η Ομάδα Ανάπτυξης Οδηγιών του Π.Ο.Υ. ετοιμάζεται επίσης να εξετάσει το χάπι της Pfizer. « Θα εξετάσουμε αυτά τα δεδομένα (για το χάπι της Pfizer) στις αρχές Φεβρουαρίου για δημοσιοποίηση πιθανόν στα τέλη εκείνου του μήνα».

Ακόμη η επιτροπή του Π.Ο.Υ. συνέστησε τη χρήση δύο φαρμάκων από την Eli Lilly και την GlaxoSmithKline και Vir Biotechnology για ασθενείς με COVID-19, αυξάνοντας τις επιλογές θεραπείας, καθώς η η ραγδαία μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον καθιστά κάποιες αναποτελεσματικές.

Αναφερόμενη στις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, η Ντίας είπε πως ορισμένα μονοκλωνικά δείχνουν μειωμένη εξουδετέρωση απέναντι στην πολύ μεταδοτική Όμικρον και μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στη συγκεκριμένη παραλλαγή. Ωστόσο είπε πως δεν « φέρνει τα πάνω κάτω », καθώς πολλές θεραπευτικές επιλογές είναι τώρα διαθέσιμες για την COVID-19.
"Παρακολουθούμε τα αντιικά για την ανάπτυξη αντίστασης", πρόσθεσε η αξιωματούχος του Π.Ο.Υ. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις