Breaking news

ιατρός
A

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για εξαπάτηση πολιτών από απατεώνες που υποδύονται τον γιατρό, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνιστά στους πολίτες, όταν επισκέπτονται χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία - εργαστήρια) να ελέγχουν, αν υπάρχει η ειδική πινακίδα αδειοδότησης του ΙΣΘ.

Σε περίπτωση αμφιβολίας συνιστά να ελέγχουν από την ιστοσελίδα του ΙΣΘ, αν ο γιατρός τον οποίο επισκέπτονται είναι εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΘ επισημαίνει πως:

«Η άσκηση της ιατρικής επιτρέπεται να πραγματοποιείται μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία-εργαστήρια) από γιατρούς οι οποίοι είναι υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Καλούνται οι πολίτες όταν επισκέπτονται χώρους Π.Φ.Υ. να βεβαιώνονται ότι αυτοί διαθέτουν την αδειοδότηση από τον ΙΣΘ η οποία πιστοποιείται από ειδική ταμπέλα "νόμιμου αδειοδοτημένου ιατρείου". Επίσης αν υπάρχουν σχετικές αμφιβολίες να αναζητούν το επώνυμο του γιατρού - εγγεγραμμένου μέλους του ΙΣΘ, δια μέσου της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο ακόλουθο link https://isth.gr/lista-iatron/».

Μητρώο ιατρών 

Στο μητρώο του ΠΙΣ (https://bit.ly/2P4rtka) με τα μέλη του που είναι διαθέσιμο online, όλοι οι πολίτες δίχως εγγραφή μπορούν να ελέγξουν αν ο γιατρός τους διαθέτει όλα τα νόμιμα για την άσκηση του επαγγέλματος.

Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία είναι ενταγμένη στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ και μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να εντοπίσουν όποιον από τους 64.510 γιατρούς όλης της χώρας επιθυμούν.

Στο ψηφιακό μητρώο του ΠΙΣ οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν το όνομα του ιατρού που τους ενδιαφέρει, την ειδικότητά του αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις