Breaking news

Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα
A

Αναφορικά με την νέα υπομετάλλαξη του κορονοϊού, ΧΒΒ.1.5, γνωστή και ως υποπαραλλαγή «Κράκεν» μίλησε η  η πνευμονολόγος και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια εξέφρασε τόσο την άποψη της για την νέα μετάλλαξη, αλλά καθησύχασε τους πολίτες αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Μετάλλαξη «Κράκεν»: Η πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορονοϊού αλλά όχι η πιο επικίνδυνη

Τι δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Μιλώντας στο σταθμό του OPEN η ίδια δήλωσε ότι η νέα μετάλλαξη Κράκεν «Πιθανότατα θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή την περίοδο δεν παρατηρείται μεγάλη άνοδος στα κρούσματα

Όσον αφορά στα κρούσματα δήλωσε «Έχουμε 6.000-7.000 κρούσματα. Επομένως, δεν βλέπουμε ακόμα αυτή τη γεωμετρική άνοδο. Η μολυσματικότητα στα λύματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε. Έχουμε κι άλλες πόλεις, όπως η Πάτρα, που έπεσε σημαντικά. Και την Κρήτη που ανεβαίνει. Άρα νομίζω ότι έχει να κάνει και με τις περιοχές και γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Η κ. Γκάγκα συνέχισε λέγοντας ότι «Η μετάλλαξη Κράκεν είναι παραλλαγή της Όμικρον. (...) Υπάρχει μετάδοση, παίρνει χώρο από τις προηγούμενες μεταλλάξεις αλλά τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε πάρα πολύ. Στην Ελλάδα το παρακολουθούμε, όπως το παρακολουθούμε σε όλο τον κόσμο».

«Τα εμβόλια φαίνεται πως πιάνουν την Κράκεν. Τα εμβόλια μας προστατεύουν και από τη νέα μετάλλαξη. Δεν βλέπουμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο. Είμαστε πάνω κάτω σε σταθερά νούμερα. Η επιτήρηση είναι καθημερινή. Τα λύματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη ανεβαίνουμε, ενώ στην Πάτρα έχει πέσει» σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις