Breaking news

σουπερ μαρκετ χιόνια
A

«Αλαλούμ» επικρατεί με το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ σήμερα, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, καθώς οι αλυσίδες παραμένουν διχασμένες σχετικά με το αν θα αποφασίσουν τελικά να λειτουργήσουν.

Τις προηγούμενες χρονιές οι εργοδότες επέλεγαν να κρατήσουν την ημέρα αυτή κλειστά, με την 2η του Ιανουαρίου να λειτουργεί για το εμπόριο σαν μια κατ'έθιμον αργία - αν και όχι υποχρεωτική.

Άλλωστε, παραδοσιακά τις δύο Κυριακές πριν από Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τα καταστήματα είναι ανοιχτά και επομένως στις 2 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι έχουν μια ημέρα ξεκούρασης, αν δηλαδή δεν έχουν απογραφή... που και πάλι κρατά τα μαγαζιά κλειστά για τους πελάτες.

Σημειώνεται ότι η 2α Ιανουαρίου δεν είναι υποχρεωτική αργία, αλλά κατ’ έθιμον αργία. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών, επιστολή η οποία κοινοποιείται στα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, ζητεί να κατοχυρωθεί η 2α Ιανουαρίου ως ημέρα επίσημης αργίας στο εμπόριο.

Ποιοι θα ανοίξουν και θα ποιοι θα μείνουν «κλειστοί»

Σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις, «ανοιχτά» θα είναι:

  • ΑΒ Βασιλόπουλος
  • Lidl

Κλειστά, από την άλλη, θα παραμείνουν:

  • Σκλαβενίτης
  • Κρητικός (με εξαίρεση ορισμένα καταστήματα στην Κρήτη 

Κανονικά και οι λαϊκές

Kανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, σήμερα, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανείων, εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα μείνουν κλειστά.

Τα καταστήματα που θα ανοίξουν και όσα παραμείνουν κλειστά

Όσον αφορά στα καταστήματα, αύριο Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 θα λειτουργήσει το εμπορικό εκπτωτικό χωριό McArthur Glen αλλά και το Smart Park.

Εκεί διατηρεί και καταστήματα η Inditex, με τα Zara να μένουν κλειστά, όπως και τα H&M.

Η Intersport από την άλλη θα λειτουργήσει όσα καταστήματά της βρίσκονται σε outlet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κλειστό θα είναι το Attica, ενώ το Jumbo αναμένεται επίσης να μείνει ανοικτό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις