Breaking news

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ
A

Μία γενικότερη σύγχυση επικρατεί σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου και το τι τελικά θα ισχύσει, τόσο για τη λειτουγία των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και των σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα επικρατεί αντιπαράθεση μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων και των εμποροϋπαλλήλων, καθώς μερικές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα τους, ενώ άλλες δηλώνουν ότι θα τα κρατήσουν κλειστά.

Στο παρελθόν αρκετές επιχειρήσεις πραγματοποιούσαν απογραφή στις 2 Ιανουαρίου, απασχολώντας μία μερίδα των εργαζομένων, αλλά παρέμεναν κλειστές για τους καταναλωτές.

Ακόμη επισημαίνεται ότι η Δευτέρα 2 Ιανουαρίου  δεν είναι υποχρεωτική αργία, αλλά κατά το έθιμο αργία. 

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έστειλε επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών, η οποία κοινοποιείται στα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης και ζητά να κατοχυρωθεί η 2η Ιανουαρίου ως ημέρα επίσημης αργίας στο εμπόριο.

Τα σούπερ μάρκετ που θα είναι ανοιχτά τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσει κανονικά είναι τα ΑΒ Βασιλόπουλος, και τα Lidl ενώ κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα «Σκλαβενίτης» και «Κρητικός».

Τα καταστήματα που θα ανοίξουν και όσα παραμείνουν κλειστά

Όσον αφορά στα καταστήματα, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 θα λειτουργήσει το εμπορικό εκπτωτικό χωριό McArthur Glen αλλά και το Smart Park.

Εκεί, σύμφωνα με την «Καθημερινή», διατηρεί και καταστήματα η Inditex, με τα Zara να μένουν κλειστά, όπως και τα H&M.

Η Intersport από την άλλη θα λειτουργήσει όσα καταστήματά της βρίσκονται σε outlet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κλειστό θα είναι το Attica, ενώ το Jumbo αναμένεται επίσης να μείνει ανοικτό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις