Breaking news

INTIME NEWS
A

Η ποινή του Dr Kontos, γνωστού και ως «ψευτογιατρού» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είναι οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη, που θα εκτίσει 20 χρόνια και πάνω από 300.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον «ψευτογιατρό».  

Επιπλέον, σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ποινή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί ποτέ από το εν λόγω δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα κρίθηκε ένοχος για επτά δολοφονίες, έξι απόπειρες και σωρεία κακουργημάτων, όπως της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Ποινή

Το δικαστήριο του επέβαλε:

  • Ισόβια για κάθε μια από τις 7 ανθρωποκτονίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.
  • 12 έτη κάθειρξης για κάθε μια από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.
  • Ισόβια και 300.000 ευρώ για το κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσών.
  • Κάθειρξη δέκα ετών και χρηματική ποινή 18.000 ευρώ για το κακούργημα της απάτης.
  • Φυλάκιση ενός έτους για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος καθώς και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.
  • Ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της πλαστογραφίας και πρόστιμο 15. 000 ευρώ.
  • Ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της οπλοκατοχής και πρόστιμο 1.000 ευρώ.
  • Ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράνομη κατοχή μνημείου.

Δικογραφία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία πως ο Κοντοστάθης επί σειρά ετών, χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική, προσποιούνταν τον κορυφαίο της Ογκολογίας «Δόκτορα Κόντος», που διατεινόταν ότι ουσιαστικά «είχε νικήσει τον καρκίνο» και άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως η περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας που ο κατηγορούμενος διαβεβαίωνε ότι θα ιαθεί πλήρως.

Ο «Dr Kontos» έναντι αδρότατων αμοιβών, χορηγούσε στα θύματα του βότανα και ειδικές διατροφές ως εξελιγμένες, άκρως αποτελεσματικές θεραπείες.

Ανάμεσα στους 12 ασθενείς που, κατά την δικογραφία, πέθαναν ενόσω ο δήθεν διακεκριμένος επιστήμονας τους κούραρε, είναι και δύο ανήλικα παιδιά, ο 16χρονος Θεοδόσης και η 14χρονη Δέσποινα. Κάποιοι από τους δεκατέσσερις που εμπιστεύθηκαν τον 50χρονο, εμφάνισαν ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους, όπως η περίπτωση 4χρονου αγοριού με μυϊκή ατροφία, που μετά την παρεμβολή του «Δόκτορα Κόντος» και τη διακοπή της θεραπείας του, πλήρως εξασθενημένο κατέρρευσε οργανικά, παραμένοντας έκτοτε σε αναπηρικό αμαξίδιο με 85% αναπηρία και «μη δυνάμενο να αυτοεξυπηρετηθεί».

«να γίνουν καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρέσουν»

Οι δικαστές, αξιολόγησαν όλα τα έγγραφα, ιατροδικαστικές εκθέσεις και άλλα στοιχεία τής δικογραφίας και όσα εισέφεραν όλες οι πλευρές. Αξιολόγησαν τις μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν οδυνηρά την επαφή τους με τον δήθεν επιστήμονα αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων. Κυρίως αυτή του πρωταγωνιστή τής υπόθεσης ο οποίος ολοκληρώνοντας την απολογία του ζήτησε από τους πολιτικώς ενάγοντες να βρουν την δύναμη «να γίνουν καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρέσουν».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις