Breaking news

Τιμές και προσφορές στην Black Friday
A

Μπορεί η Black Friday να απέχει λίγο παραπάνω από μία εβδομάδα, αλλά οι πρώτες προσφορές και εκπτώσεις δεν είναι μακριά, καθώς έφτασαν πολύ νωρίτερα, αφού μεγάλες αλυσίδες ηλεκρονικών καταστημάτων ξεκίνησαν ήδη να τις εφαρμόζουν.

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος η Black Friday πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα φέτος να πέσει στις 25 του μήνα.

Στόχος της είναι η δυνατότητα των καταναλωτών να αγοράσουν μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε ελκυστικές και προσιτές τιμές.

Ακολουθήστε το Proson.gr και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του εργασιακού τομέα

«Έρχεται» 4ημερο προσφορών με ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή

Νέο τετραήμερο προσφορών πρόκειται να έρθει από τις 25 έως 28 Νοεμβρίου, με τους καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγορές και την

Κυριακή 27 Νοεμβρίου, καθώς έπειτα από πολλές αναβολές, τα μαγαζιά θα ανοίξουν τελικά εκείνη την Κυριακή του μήνα.

«Έρχονται» ακόμη δύο Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά το 2022

Έχοντας λάβει υπόψη τις αλλαγές οι οποίες έχουν εφαρμοστεί οι επόμενες Κυριακές του 2022 που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά είναι: 

  • Στις 11 Δεκεμβρίου 2022, την προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
  • Στις 18 Δεκεμβρίου 2022, την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα

Από εδώ και στο εξής τα μαγαζιά θα μένουν ανοιχτά πέντε Κυριακές κάθε χρόνο αντί για επτά, ενώ θα συνεχίζει να εφαρμόζεται διαφορετικό ωράριο στις περισσότερες περιπτώσεις, με αφορμή είτε κάποια εορταστική είτε εκπτωτική περίοδο.

Ακόμη να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι τα προϊόντα τεχνολογίας όπως smartphone, laptop, desktop, tablets καθώς και οι τηλεοράσεις, είχαν τη τιμητική τους.

Με ποιον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε τις «ψεύτικες» προσφορές

Τι προτείνει η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αγορών και να μην πέσουν οι καταναλωτές, θύματα «πλασματικών» προσφορών.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. 
  • Nα αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις