Breaking news

covid test
A

Αλαλούμ επικρατεί με την διενέργεια των rapid test και PCR, την στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού σαρώνει τη χώρα. Εκαντοντάδες είναι οι πολίτες που είτε διαγνώστηκαν θετικοί με self test, είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να κάνουν μοριακό έλεγχο κορονοϊού προκειμένου να λάβουν το πιστοποιητικό νόσησης.

Η εικόνα όμως που αντικρίζουν όταν πλησιάζουν τα Κέντρα Υγείας, δημόσια και ιδιωτικά, είναι αποκαρδιωτική. Οι ουρές πολιτών είναι ατέλειωτες, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν συμπτώματα και αναγκάζονται να περιμένουν ώρες μέσα στο κρύο.

Να σημειωθεί ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε πως όσοι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν μοριακό τεστ (PCR), προκειμένου για να είναι καλυμμένοι στην εργασία τους, εφόσον νοσήσουν από κορονοϊό.

Η κ. Γκάγκα διευκρίνισε ότι το rapid test θα πρέπει αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγνωστικά κέντρα, ενώ εντός της ημέρας θα υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση.

Από τις 4 τα ξημερώματα για ένα PCR

Ένα απίστευτο περιστατικό διηγήθηκε πολίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο οποίος ανέφερε ότι έφτασε στο Κέντρο Υγείας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας από τις 4 τα ξημερώματα καθώς χθες ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που δεν κατάφερε να εξυπηρετηθεί.

Από τα ξημερώματα βρέθηκαν πολίτες έξω από το Κέντρο Υγείας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού, ενώ και χτες οι ουρές που σχηματίστηκαν απέξω ανάγκασαν τους πολίτες σε πολύωρη αναμονή.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις