Breaking news

αεκ_γήπεδο_οπαπ_αρένα
A

Το μετρό φαίνεται να κάνει την επέκταση του και στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ μέσω μίας «έξτρα» επέκτασης της Γραμμής 4 προς την περιοχή της Πετρούπολης.

Η νέα χάραξη τροποιήθηκε έτσι ώστε να βρίσκεται σε απόσταση 150 - 200 μέτρων από το «OPAP Arena» στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Την συγκεκριμένη αλλαγή ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ και όπως επισήμανε στο ethnos ο διευθύνων σύμβουλος της «Αττικό Μετρό» Νίκος Κουρέτας, ύπηρχε ο σχετικό χρόνος προκειμένου να αναδιαμορφωθεί η καμπύλη και να εξυπηρετηθεί ένας μεγάλος χώρος συγκέντρωσης πληθυσμού αυξάνοντας την ασφάλεια, πολύ κοντά στο νέο γήπεδο για τις μαζικές μετακινήσεις πεζών.

Διαβάστε ακόμη: Μετρό Πειραιά: Στις 10 Οκτωβρίου τα εγκαίνια των νέων σταθμών

Άξιο αναφοράς είναι ότι η επέκταση του μετρό της Γραμμής 4 από τον Σταθμό Άλσος Βεΐκου μέχρι την Πετρούπολη, περιλαμβάνει 6 νέους σταθμούς. Οι σταθμοί θα εξυπηρετούν τη Νέα Ιωνία, τη Ν. Φιλαδέλφειας, τους Αγ. Ανάργυρους, το Ίλιο και την Πετρούπολη.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό όπως είχε επισημάνει και η ΠΑΕ σε σχετική της ανακοίνωση προβλεπόταν η κατασκευή σταθμού πλησίον του ομώνυμου Σταθμού των π. ΗΣΑΠ στον Περισσό και εν συνεχεία στη Νέα Φιλαδέλφεια στη διασταύρωση της Λεωφ. Δεκελείας και Βρυούλων.

Η επιλογή της ενναλακτικής θέσης της Νέα Φιλαδέλφειας έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο για τον σταθμό και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ο σταθμός του Μετρό χωροθετείτε σε απόσταση 150 μέτρων σε σχέση με τα προηγούμενα περίπου 800 μέτρα.

Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε η πρώτη μελέτη από το Αττικό Μετρό με τις γεωλογικές και γεωτεχνικές έρευνες να ακολουθούν, μαζί με τη δημοπράτηση του έργου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις