Breaking news

nkapravelos
A

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, τοποθετήθηκε στην ραγδαία αύξηση θανάτων από κορονοϊό που σημειώθηκαν φέτος, συγκριτικά με τον περυσινό Ιούλιο και έκανε λόγω για άμεση και αναγκαία θέσπιση μέτρων σε όλους τους τομείς της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα μιλώντας στo GR Times δήλωσε ότι «Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη, πως το έκτο κύμα της πανδημίας οφείλεται στην ακραία χαλάρωση των μέτρων. Εάν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ενός καλοκαιρινού μήνα, είχαμε 1.100 θανάτους σε σχέση με τους 360 που είχαμε την ίδια περίοδο πέρσι, κατανοεί κανείς γιατί αύξηση μιλάμε. Κάθε πέρσι και καλύτερα».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «Η μεγάλη αύξηση στους αριθμούς των θανάτων ανήκει στις συνέπειες της πανδημίας. Και είναι αδιανόητο που ακόμη δεν έχουμε πάρει μέτρα. Εννοώ υγειονομικού χαρακτήρα, όχι όπως αυτά της καραντίνας. Πρέπει να αρχίσουμε να φοράμε και πάλι μάσκα σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Ενώ πρέπει να επανασυσταθούν σημεία ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας».

Αυτή τη στιγμή είμαστε «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» δήλωσε

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου τοποθετήθηκε για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στην χώρα δηλώνοντας ότι:

 «Aυτή τη στιγμή είμαστε «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε». Οι μολυσμένοι κυκλοφορούν ελεύθερα και δεν χρειάζεται να πω εγώ αν η νόσος είναι ακίνδυνη ή όχι. Ακόμη και η «Όμικρον» έχει αποδείξει ότι είναι θανατηφόρος, ειδικά για τις μεγάλες ηλικίες και για τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι βλάβες που προκαλεί σε όλα τα υπόλοιπα όργανα, αλλά και το Long Covid. Και ακόμη δεν ξέρουμε τις μακροχρόνιες συνέπειες της πανδημίας»

Έπειτα συμπλήρωσε ότι «Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος εχθρός μας, είναι η υποτίμηση του ιού η οποία επέρχεται με την χαλάρωση των μέτρων, είτε για λόγους οικονομίας, είτε για λόγους ψυχολογίας. Κάποια στιγμή ωστόσο, πάνω από όλα, θα πρέπει να μπει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια της».

Τι απάντησε σε σχετική ερώτηση «Για την απουσία μέτρων»

Σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε αναφορικά με την απουσία αντίστοιχων μέτρων προστασίας και εάν σε αυτό οφείλεται το γεγονός ότι τα νοσοκομεία δεν δέχονται ανάλογη πίεση ο κ. Καπραβέλος απάντησε ότι

«Και αυτό είναι ένας μύθος. Δηλαδή που είναι γραμμένο πως πρέπει να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία για να απευθύνουμε κραυγή αγωνίας; Αυτό δεν είναι που προσπαθούμε να αποτρέψουμε; Ένα τσουνάμι από ασθενείς που θα φρακάρει τις κλινικές και θα πάει πίσω όλες τις υπόλοιπες θεραπείες ασθενών.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο ΠΟΥ δεν έχει κηρύξει ακόμη το τέλος της πανδημίας, απαιτούνται υγειονομικά πρωτόκολλα για κάθε περίπτωση. Για κλειστούς χώρους, για την εστίαση, όπου υπάρχει συνωστισμός και φυσικά, να κρατάμε αποστάσεις. Η ακραία χαλάρωση έφερε το έκτο κύμα και εάν αυτό συνεχιστεί σε συνθήκες χειμώνα που ευνοούν τον ιό, τότε η καταστροφή θα είναι μεγάλη».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις